Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Bugün Ulusal Süt Konseyi toplantısından çıkan karara göre sonuçta hayvancılık yapan üreticilerimize sütde büyük bir darbe vurulmuştur.

Ulusal Süt Konseyi bugünkü yaptığı toplantının ardından izahı zor skandal bir karara imza atmıştır.

Süt üreticisi büyük bir umutla çıkacak zam kararını beklerken üreticinin eline geçecek şekilde 7500 TL tavsiye edilmiştir.

Üretici zaten bunun çok üzerinde satıyor mesela çiftlik sütü diye adlandırdığımız sütünü çiftliğinde soğutan üreticilerimiz yaklaşık iki üç aydır 8 TL nin üzerinde hatta 9 TL ye kadar süt satıyor sıcak süt diye adlandırılan toplama sütler bile birkaç aydır bu fiyata satılıyorken bu nasıl bir tavsiye fiyatıdır anlamış değiliz tarihte ilk defa USK toplantısından piyasadaki süt fiyatlarının altında bir tavsiye fiyatı çıkmıştır süt üreticisi resmen hayal kırıklığına uğramış ve şoka girmiştir bu karar hızla devam eden damızlık hayvan kesiminin önüne geçmek yerine biraz daha hızlanmasına sebep olacaktır yani ateşe benzin dökülmüştür USK aldığı bu kararla Türkiye piyasasındaki süt fiyatlarından bi haber olduğunu ortaya koymuştur.

Özetle USK üyelerine tavsiyemiz ya süt üreticisinin hakkını ve alın terini tam anlamıyla teslim edin.

Hal böyleyken süte zam olmasa da devletimizin verdiği desteklemeler de yapılacak artışla üreticilerimizin üretime devam etmesi sağlanmalıdır. "

Editör: TE Bilişim