Devlet bünyesinde bulunan şeker pancarı fabrikası yöneticilerin tecrübesiz planlama yapmaları özellikle Karaman’da faaliyet gösteren çiftçileri çileden çıkardı.

Konya Ereğli şeker pancarı fabrikasının söküm ,nakliye ve  alım planlamasın da ki plansızlıkları pandemi döneminde bile üretime ara vermeyerek devletinin yanında olan çiftçileri çileden çıkardı. Sert ve soğuk bir kış iklimine sahip olan bölgede pancar alım tarihi olarak Aralık ayının 29 gibi tarihlerin verilmesi çiftçiler tarafından anlam verilemedi. Çünkü o tarihlerde kar- kış şartlarının ağır olma ihtimali ve pancar hasadından sonra en kaliteli buğdayın yetişebilmesi için aynı tarlaya buğdayın ekilmesi imkansız.

Şimdi bir grup çiftçi bu dertlerini anlatmak ve bu olumsuzlukların sorumlularının hesap vermesi için Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a gideceklerini bildirdiler. Sivil toplum örgütlerin de katılması beklendiği bu ziyaret sonucunda bazı olumsuz durumların aydınlığa kavuşması bekleniyor..

Muhabirimizin edindiği bilgiye göre çözüm üretilemez Reis'e seslerini duyuramazlar  ise çiftçiler römorklarla getirecekleri  şeker pancarları Karaman şehir merkezine döküp gitmeyi  düşündüklerini iddia ettiler.

En son Ereğli Şeker fabrikası idarecilerle görüşen çiftçiler, fabrika müdürden yeni bir saha açılarak mağduriyetlerinin giderileceği sözünü aldıklarını söylediler. Şayet çözüm üretilmezse yukarıdaki iddia ettikleri adımları atacaklarını söylediler.

Şimdi gözler Konya Ereğli Şeker Pancarı Fabrikası yöneticilerine çevrildi.

Editör: TE Bilişim