Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından 3. Sü düzenlenen ve geleneksel hale gelen 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ KARMA SERGİSİ’nin Açılışı SKM sergi salonunda çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşirken Açılışa; Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın eşi hanımefendi Munise Işık, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, kurum müdürleri ve akademisyenler katıldı.

Küratörlüğünü Mustafa DİĞLER ve Ahmet Hakan YILMAZ’ın üstlendiği serginin açılışı Karaman Valisi sayın Alpaslan IŞIK, Rektör Prof. Dr. Namık Ak ve Sanat Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ERTEKİN’in açılış konuşmalarıyla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

"Sergi hem mekansal ve sanal ortamda sanatseverlerle buluşuyor"

KMU Sanat Tasarım Fakültesi dekanı Prof Dr. Murat ERTEKİN Konuşmasında:

Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz ve 3. Sünü gerçekleştirdiğimiz, “12 Mart İstiklal Marşının Kabulu ve Çanakkale sergisi”ni bu yıl daha da anlamlı kılan sayın cumhurbaşkanımızın 2021/6 sayılı genelgesi ile 2021 yılının “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” olarak kutlanmasıdır.

Bilindiği gibi bu yıl özellikle Karaman için genelgelerle öne çıkan bir yıl özelliği taşımaktadır.

Dünya dili Türkçe ve Bizim Yunus yılının direkt Karaman’ı işaret etmesinin yanında, İstiklal ve istikbalimizin yegane sembolü olan İstiklal Marşımız, istiklal marşımızla Mehmet Akif’in işaret ettiği Milli mücadele ve Kurtuluş savaşımızın çok kıymetli Kahraman komutanlarımızın Başta Mustafa Kemal ve Kazım Karabekir olmak üzere Karaman aidiyeti bizleri ayrıca mutlu ve gururlu kılmaktadır diyen Prof. Dr. Murat ERTEKİN konuşmasını, Ve Çanakkale…

Kurtuluş savaşımızın destansı önsözünün yazıldığı coğrafyamızın hemen her hanesine en az bir şehidin yazıldığı, ama en mühimi resmi kayıtlara göre şehit sayısı bakımından en fazla şehit veren bu toprakların diğer adıdır.

Bu nedenle

Özellikle memleketimizin en hassas olduğu bu günlerde bir olarak, iri olarak ve diri olarak Akif’in Sözü ile “Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstikbal” diyerek tamamladı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Konuşmasında  “Yine bir şey yapabildim diyemem hâtırana” diyerek tüm şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, "Milli şairimiz ve büyük dava adamı Mehmet Akif'i rahmetle anıyor, İstiklal Marşımızın kabulünün 100'üncü yıldönümünde düzenlediğimiz sergimizin hayırlı olması temennisiyle konuşmamı onun sözleriyle tamamlıyorum: "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın." Sergimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum dedi.

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan IŞIK konuşmasında Bağımsızlık sürecinde önemli bir rol alan ve eşsiz dizeleriyle halkımızın duygularına tercüman olan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un İstiklâl Marşı ile bu kahramanlığı ölümsüzleştirdiğini ifade eden Vali Işık, “Çanakkale’de destan yazarak bu toprakları bize emanet eden ve Türk’ün gücünü dünyaya göstererek Çanakkale’yi geçilmez kılan aziz şehitlerimize ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Allah’tan rahmet diliyorum” "İstiklal Marşımızın hepimiz için manevi değeri çok yüksektir. Bu anlamlı sergiden dolayı Sayın Rektörümüze, hocalarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" Dedi.

Sergi Küratörü Ahmet Hakan YILMAZ sergi Hakkında bilgi verirken, 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ sergisinin önemine değinerek, her yıl olduğu gibi bu yıl ki anma kapsamında serginin başta milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY ve Çanakkale şehitlerimizin aziz hatırasına minnet ve şükran duyguları ile gerçekleştirdiklerini belirtti.

Toplam 56 eserin yer aldığı karma sergi;  Prof. Dr. Abdülgani ARIKAN, Prof. Dr. Birsen ÇEKEN, Prof. Dr. Gültekin  AKENGİN, Prof. Dr. Fatih BAŞBUĞ, Prof. Dr. Hüseyin ELMAS, Pof. Dr. Meltem KATRANCI, Prof. Dr. Mehmet ÖZKARTAL, Prof. Dr. Metin EKER, Prof. Dr. Murat ERTEKİN, Prof. Dr. Mustafa KÜÇÜKÖNER, Prof. Dr. Mutluhan TAŞ, Doç. Dr. Attila DÖL, Doç. Elçin ÜNAL, Doç. Dr. Emrah UYSAL, Doç. Dr. Memduha Satır KAYSERİLİ, Doç. Dr. Mustafa DİĞLER, Doç. Dr. Muzaffer YILMAZ, Doç. Dr. Oğuz YURTTADUR, Doç. Dr. Rasim SOYLU, Doç. Dr. Şemsettin Ziya DAĞLI, Doç. Dr. Zühal BAŞBUĞ, Dr. Öğr. Ü. Ahmet AYTAÇ, Dr. Öğr  Ü. Ahmet TÜRE, Dr. Öğr. Ü. Ahmet Hakan YILMAZ, Dr. Öğr. Ü. Ayşe Tanrıver CELASİN, Dr. Öğr. Ü. Betül Serbest YILMAZ, Dr. Öğr. Ü. Derya KONUK, Dr. Öğr. Ü. Emre ŞEN, Dr. Öğr. Ü. Fahrettin GEÇEN, Dr. Öğr. Ü. Hülya KAROĞLU, Dr. Öğr.Ü. Mehmet SUSUZ, Dr. Öğr. Ü. Nihat ŞİRİN, Dr. Öğr. Ü. Orhan DİKENER, Öğr Gör.Dr. Bengütay HAYIRSEVER, Öğr. Gör. Dr. Emine Nur Yılmaz ARIKAN, Öğr. Gör.Ceyda GÜLSEVER, Öğr. Gör. Eda CERİT, Öğr. Gör. Gülşen KAHRAMAN, Öğr. Gör. Mithat KANDEMİR, Öğr. Gör. Mustafa KONUK,Öğr. Gör Mustafa SÖNMEZ, Öğr. Gör. Müzeyyen Aksöz ŞEN, Öğr. Gör. Necmettin ERTUNÇ, Öğr. Gör. Özgül YİĞİT, Öğr. Gör. Seda DİLAY, Öğr. Gör. Şeyda GÖKNUR, Öğr. Gör. Tekin BAYRAK, Öğr. Gör. Tevhide AYDIN, Arş Gör. Dr. Ahmet Fatih ÖZMEN, Arş Gör. Ali Ertuğrul KÜPELİ, Arş. Gör. Ömer Oytun ONUR, Ali Rıza KANAÇ, Ebru ŞENLİK, Ömür Burcu HANEDAR’ın eserlerinden oluşuyor.

Sergi, https://kmu.edu.tr/stm adresinden izlenebilinecek.

Editör: TE Bilişim