Saadet Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin, Buğday Pazarı Esnafını Ziyaret etti.

Buğday Pazarı Esnafının sorunlarını dinleyen Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin, seçim çalışmalarına hız kesmeden sürdürüyor..

Ziyaretlerde, yapılan sohbetlerde Belediye Başkan Adayı Şahin’e hububattaki sıkıntıları dile getiren Esnaf “Tahılda, hububatta en önemli sorunun yerli tohumun yok denecek kadar az olması… Aşırı bir şekilde yemlik mısır ekilmesinden dolayı milli ürünümüz olan buğdayın yok olma noktasına geldiğini” ifade ettiler.

Saadet Partisi Karaman Belediye Başkanı Şaban Şahin “ Hepimiz biliyoruz, tahılda kendi kendine yeten bir ülke durumundayken şu geldiğimiz duruma bir bakın! Her şeyimiz ithal oldu. Yerli üretimi teşvik edip kendi üreticilerimizi desteklemek varken maalesef dışarıdaki çiftçiler zengin ediliyor. Geçenlerde birkaç gün önce bir haber çıkmıştı. Haberde ‘126 ülkeden 135 çeşit gıda ürünü ithal ediyoruz’ yazıyordu. Devamında Kanada’dan mercimek, Arjantin’den nohut, ABD’den badem, Mısır’dan soğan gibi ürünlerin ithal edildiği yazıyordu. Yanlış tarım politikaları yüzünden çiftçi bitti. Üretim azaldı. Ve en temel gıdalarımızı ithal ediyoruz… Sizin ifadelerinizle durumun vahameti örtüşüyor” dedi.

Önümüzde 31 Mart’taki seçimin genel seçim değil yerel seçim olduğunu ifade eden Başkan Adayı Şaban Şahin, “Belediyecilik anlayışı olarak yerli üretimi önemsediklerini ve desteklediklerini, şehrimizde köylülerimizin ürünlerini yedi gün boyunca pazarlayabilecekleri köylü pazarı oluşturacaklarını” ifade etti.

Editör: TE Bilişim