Karaman tarihinin en mühim projelerinden birisi olan Havakısmı ve Karaman sanayisi ve ekonomisinin büyümesi ve gelişmesi yönünden son derece mühim olan Lojistik Merkezi projelerinin yapım ihaleleri gerçekleşiyor.
    Karaman'a sosyal ve ekonomik anlamda değer katacak olan iki dev projenin yapım ihaleleri önümüzdeki zamanlarda gerçekleşecek. Her iki proje yaşama geçirildiğinde Karaman Türkiye'de adından söz edilir marka bir şehir durumuna gelecek. Bu iki mühim proje ile alakalı Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan bir açıklama yaptı.
Karaman Havakısmı Yapım İhalesi 10 Ekim 2017'de 
    Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, havakısmı projesi ile alakalı yaptığı açıklamada, "Karaman Havakısmı Projesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız doğrulusunda 10 Ekim'de ihaleye çıkıyor. İnşallah bu sene ortamında havakısmı yapım çalışmalarına başlanacaktır. Çalışmalar bitirildiğinde Karaman’ımız ve bölge iller havakısmına kavuşacak" diye konuştu.
    Sudurağı mevkiine yapılacak olan havakısmının sosyal kültürel ve ekonomik anlamda Karaman’a büyük katkı sağlayacağını ifade eden Çalışkan, "Özellikle yurtdışında yaşam sürdüren gurbetçi hemşehrilerimizin adedi gerektiğince fazla. Yapılacak olan havakısmı yardımıyla hemşehrilerimiz bulundukları ülkeden hava yolu ile direkt olarak Karaman’a gelme imkânına kavuşacaktır. Hem de, Niğde, Aksaray, Ereğli, Mut, Mersin gibi yakın il ve ilçeler bu havakısmından faydalanacaktır. Bu bağlamda havakısmının şehrimize ekonomik ve sosyal anlamda da büyük katkısı olacak" dedi.
    Karaman Havakısmı, Proje kısmı karayolu mesafesiyle Karaman il merkezine aşağı yukarı 20 kilometre, Konya’nın Ereğli ilçesi merkezine aşağı yukarı 60 kilometre Konya ili merkezine ise aşağı yukarı 130 kilometre mesafede. Projede bir adet pist bir adet apron bir adette taksirut planlanmakta. Hem de iç ve dış hatlar terminali ve havalimanı amacıyla lüzumlu bütün üst yapı tesislerin yapımı gerçekleştirilecek. Karaman havalimanı projesi kapsamında üst yapı tesisleri de dahil olmak üzere 378 bin hektarlık alana sahip olacak.

Lojistik Merkezi Yapım İhalesi Yarın (3 Ekim 2017)      
    Karaman sanayisi ve ekonomisinin büyümesi ve gelişmesi yönünden son derece mühim olan Lojistik Merkezi projesi Kalkınma Bakanlığı Denetim Kurulundan geçti ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı  doğrulusunda yarın (3 Ekim 2017) ihaleye çıkıyor.

    Konu ile alakalı konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; " Karaman amacıyla  hayati ciddiye sahip bir diğer mühim proje olan Lojistik Merkezi projesi yapım ihalesi de yarın (3 Ekim 2017) yapılacak. Şehrimiz adına hayati ciddiye sahip bu mühim projelere kol kanat geren Cumhurdiğernımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan, Ulaştırma Bakanımız Ahmet Aslan, Tarım Komisyonu Başkanımız ve Milletvekilimiz Recep Konuk, Milletvekilimiz Recep Şeker ve TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın'a Karaman halkı adına teşekkürlerimizi sunarız. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Editör: TE Bilişim