Karaman merkezde eğitim faaliyeti sürdüren 27 öğretmen kadrosu , 34 derslikle 290 öğrencinin eğitim öğretim faaliyetini sürdüren okulda 2. Dönemin başladığı şu soğuk günlerde kaloriferlerin yanmaması velileri çileden çıkardı.
Okulun tanıtım sayfasında ısınma sisteminin kaloriferler yazması ise manidar oldu.
Okul müdürü ile görüşen velilerin aldığı cevaplar velileri tatmin etmezken , öğrencilerin soğukta beklemelerinin nedeninin kalorifer arızasını bir türlü giderilmediği, girdirilme konusunu yetkililere aktardıkları , onlardan gelecek çözümleri beklediklerini söylediler. Sınıflar elektrikli sobalarla ısıtılmaya çalışıldığı, öğrencilerin halk arasında kaban veya gocuk olarak adlandırılan kalın giyeceklerle eğitimlerine devam etmeye çalıştıklarını gören veliler, 2020 yılının Türkiye’sinde böyle bir manzara ile karşılaşmaları derinden üzdüğünü ifade ettiler.
Önümüzde ki günlerde havaların daha da soğumasından tedirgin olan  veliler gerekirse kaloriferler yapılıncaya kadar çocuklarını okullara göndermemeyi düşündüklerini söylediler.. Özellikle ana sınıfında öğrencilerin çok etkilendiği bu olumsuz durumdan grip  vb hastalıkların  yayılmasından korkan veliler bir an önce yetkililerin bu olaya el atmasını istediler

Veliler  Cuma günü Karaman’a gelecek olan bakana ulaşabilmeleri durumunda bu durumu bildirerek okullarına kalorifer sistemi isteyecekleri de küçük bir kulis bilgisi olarak açıklandı. 
 

Editör: TE Bilişim