Mesajına; “Özgürlüğü, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü için tek vücut olan milletimizin mücadelesi ile büyük fedakarlıklar sonucu kurulan, mazlum milletlere örnek olan Cumhuriyetimizin 96’ncı yılı kutlu olsun.” diyerek başlayan Ünver, “Bize Cumhuriyet’i armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şehit ve gazilerimizi rahmetle, saygıyla anıyorum.” dedi.


Ünver mesajını şu şekilde sürdürdü: “29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimiz, bugün 96 yaşında. O günden bugüne Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün gösterdiği hedefe yürüyen ant içmiş nesillerle, tüm düşmanlarına cesaretle göğüs germiş, aydınlanma yolunda attığı adımlardan alıkonulamamıştır. Kanla, irfanla kurulan ve bizlere emanet edilen Cumhuriyet, hiç şüphesiz ki; nesiller boyu sürecek, bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımızın altında nice aydın, Atatürk ilkelerine ve öğretilerine bağlı, vatanına sevdalı nesiller yetiştirecektir.


Millet olarak en büyük vazifemiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençliğe Hitabesi”nde söylediği gibi; “Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” Bu uğurda, Cumhuriyet’e yakışır aydın nesiller yetiştirmek; Cumhuriyetimizi bilginin, ilimin ve yarınların ışığı ile payidar kılmak en önemli yurttaşlık görevidir.


Her ne kadar bugün Cumhuriyetimizin bazı değerleri örselenmek istense de sonsuzluğa doğru hareketine devam eden Cumhuriyet Treni rayından çıkarılmak istense de Türkiye Cumhuriyeti, Atatürkçü, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olma ülküsünden asla ayrılmayacaktır. Ulu Önder Atatürk’ün bağımsızlık ve özgürlük paydasında buluşturduğu milyonlar nasıl bağımsızlık uğruna döktükleri kanla azalmamış ve her gün daha da büyümüşse; bugün de aynı kararlılıkla demokratik, laik, Atatürk Cumhuriyeti için mücadeleye hazırdır ve mücadelesini sürdürmektedir.


Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle anıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Başta Karamanlı hemşehrilerim olmak üzere tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet!”

Editör: TE Bilişim