Ünal: “Adalet istiyoruz, hakkaniyet istiyoruz”
Karaman Sağlık-Sen Şubesi, Türkiye Kamu-Sen’in 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecine ilişkin eylemleri kapsamında bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Türkiye Kamu-Sen Karaman İl Temsilcisi Nedim Ünal gerçekleştirdi.
Ünal, kamu işvereninin sunduğu zam teklifinin memur ve emeklilerin beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu vurgulayarak, “Bu teklif bizleri masadan uzaklaştırıyor, alanlara itiyor” dedi.
“Teklif kabul edilemez”
Ünal, 2026 yılı için %10+6, 2027 yılı için ise %4+4 zam teklifinin piyasa gerçekleriyle bağdaşmadığını belirtti. Hayat pahalılığı, kiralardaki artış, zorunlu tüketim mallarındaki yüksek zamlar ve memurlar arasındaki maaş adaletsizliklerine dikkat çekti.
“Hakkımız olanı istiyoruz”
Türkiye Kamu-Sen olarak 2026 yılı için kümülatif %88,6; 2027 yılı için ise %45,2 oranında zam talep ettiklerini söyleyen Ünal, “Biz hakkımız olmayanı değil, alın terimizin karşılığını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Eylem süreci başladı
Ünal, başkanlar kurulu kararları doğrultusunda eylem sürecini başlattıklarını açıkladı.
-
Yarın sosyal medyada gündem çalışması yapılacak.
-
Pazartesi günü ülke genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek.
Ankara’da Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde, illerde ise ilgili kurumlar önünde toplanacaklarını ifade eden Ünal, “Daha adil bir çalışma hayatı, daha yaşanabilir bir ücret ve müreffeh bir kamu çalışanı için tüm vatandaşlarımızı eylemlerimize destek vermeye davet ediyorum” dedi.