Karaman’ın Toroslar eteğindeki ilçesi Sarıveliler, uzun süredir beklediği doğalgaz yatırımına kavuşuyor. 35 milyon TL bütçeyle hayata geçirilen proje kapsamında, 16 kilometrelik altyapı çalışması tamamlandığında ilçe modern ve çevreci enerji kaynağı olan doğalgazla tanışacak.

Bugün düzenlenen törenle ilk kazma vurulurken, çalışmaların tamamlanmasının ardından Sarıveliler halkı Eylül 2025 itibariyle doğalgaz kullanmaya başlayacak.

Geniş Katılımlı Tören

Sarıveliler için tarihi bir adım niteliğindeki törene;
AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam,
İl Genel Meclisi Başkanı Tamer Yıldızbaş,
Sarıveliler Kaymakamı Furkan Avcı,
Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz,
AK Parti Sarıveliler İlçe Başkanı Hasan Akgül,
AK Parti Karaman İl Başkan Yardımcıları Mustafa Kale ve Hüseyin Karagöz,
Enerya Karaman Müdürü Ali Değirmenci ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"Verilen Söz Gerçeğe Dönüştü"

Törende konuşan AK Parti Karaman Milletvekili Osman Sağlam, doğalgaz yatırımının ilçeye kazandırılması sürecinde verdikleri sözü tuttuklarını vurguladı. Sağlam, “Bu soğuk günde bu sıcak haberle ısınıyoruz. 27 Eylül’de Enerya yetkililerinden bu sözü aldık. Bugün o sözün hayata geçtiğini görmek bizler için büyük mutluluk,” dedi.

Sağlam ayrıca, Ahlatcı Holding’in projeye verdiği destekten de bahsederek, “Elini taşın altına koyan her kuruma teşekkür ediyorum. Bu konfor Sarıvelililer’in de hakkıydı, geç geldi ama çok şükür geliyor,” ifadelerini kullandı.

Eylül’de Doğalgaz Evlerde

Yapılan açıklamalara göre, Eylül 2025 itibariyle ilçedeki birçok hanede doğalgaz kullanılmaya başlanacak. Sağlam, “Bu kış, Sarıvelililer doğalgazın konforu, temizliği ve güvenliğiyle tanışacak,” diyerek ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Tören, dua ve temsili kazı çalışmasıyla sona erdi.