Karaman'da elma yüklü bir kamyonun Bifa kavşağında virajı alamaması sonucu kasasındaki tonlarca elma karayoluna savruldu. Yola saçılan elmaları gören vatandaşların ilk etapta "fiyat protestosu" sandığı olayın bir trafik kazası olduğu anlaşıldı.

Viraja Hızlı Giren Kamyon Yükünü Devirdi
Olay, Karaman'ın araç trafiği bakımından yoğun güzergahlarından biri olan Bifa kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Recep K. idaresindeki kamyon, kavşaktaki viraja girdiği esnada hızını ayarlayamadı. Kamyonun kasasında istiflenmiş halde bulunan tonlarca ağırlığındaki elma kasaları, merkezkaç kuvvetinin de etkisiyle dengesini kaybederek yola devrildi.
Vatandaş "Protesto" Sandı, Gerçek Kısa Sürede Anlaşıldı
Tonlarca elmanın metrelerce alana yayıldığını gören çevredeki vatandaşlar, son günlerde Karaman genelinde elma fiyatlarının, özellikle de ıskarta elma alım fiyatlarının çok düşük seyretmesine karşı üreticiler tarafından bir protesto eylemi yapıldığını zannetti. Ancak yaşanan olayın bir tepki eylemi değil, talihsiz bir trafik kazası olduğu çok geçmeden ortaya çıktı.
Can Kaybı Yok, Maddi Hasar Büyük
Tonlarca elmanın ezilerek ziyan olduğu feci kazada, herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmaması yüreklere su serpti. Kaza nedeniyle bölgede trafik akışı bir süreliğine aksarken, devrilen kasaların temizlenmesi ve olayla ilgili başlatılan adli tahkikat sürüyor.





