Karaman Valisi Hayrettin Çiçek, "Yönetim Birimlerini Öğreniyorum" konusunu işleyen ilkokul öğrencilerini makamında ağırlayarak onlara unutulmaz bir ders deneyimi yaşattı. Devletin işleyişini şehrin en üst mülki amirinden dinleyen minikler, merak ettikleri sorulara samimi yanıtlar buldu.

Karaman Valiliği, bugün oldukça özel ve minik misafirleri ağırladı. İlyas Küçüker İlkokulu ile Abdurrahim Karakoç İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri, Hayat Bilgisi dersi müfredatında yer alan "Yönetim Birimlerini Öğreniyorum" konusunu yerinde ve yaşayarak kavramak amacıyla Karaman Valisi Hayrettin Çiçek'e anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.
Devletin İşleyişini Birinci Ağızdan Öğrendiler
Minik misafirleriyle yakından ve sıcak bir şekilde ilgilenen Vali Çiçek, Valilik makamını adeta bir sınıfa çevirdi. Öğrencilere devlet yönetiminin nasıl işlediğini anlatan Çiçek; bir valinin görev ve sorumluluklarını, kamu kurumlarının vatandaşlara sunduğu hizmetleri ve idari süreçleri çocukların anlayabileceği sade bir dille aktardı. Kitaplardaki teorik bilgileri pratikle birleştiren öğrenciler, yerel yönetimi yerinde gözlemleme fırsatı buldu.
Geleceğin Yöneticileriyle Keyifli Sohbet
Ziyaretin en renkli anları ise soru-cevap bölümünde yaşandı. Minik öğrencilerin saf ve merak dolu sorularını büyük bir içtenlikle yanıtlayan Vali Çiçek, onlarla gelecekteki meslek hayalleri ve hedefleri üzerine uzun uzun sohbet etti. Öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyen Sayın Vali, hayallerinin peşinden gitmeleri ve çok çalışmaları yönünde değerli tavsiyelerde bulundu.
Makamda gerçekleşen bu uygulamalı ve sıcak "Hayat Bilgisi" dersi, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.





