Mustafa Bayır’dan Su Krizi Çıkışı: “Bu İşler Fotoğrafla Çözülmez!”
Karaman’ın tanınmış siyasetçilerinden ve geçmişte İl Genel Meclisi Başkanlığı görevinde bulunan Mustafa Bayır, Karaman’da giderek derinleşen su krizi ile ilgili sosyal medyada yaptığı açıklamayla gündeme oturdu. Bayır’ın, mevcut yöneticileri hedef alan sert ifadeleri hem destek hem de eleştiri topladı.
"Somut Çözüm Yok, Sadece Paylaşım Var"
Bayır, Karaman'da uzun süredir konuşulan ve tarım başta olmak üzere birçok alanı etkileyen su sıkıntısıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Karaman'da su krizi derinleşiyor diye haberler yapılıyor. Peki çözüm ne? Ne yapılıyor? Somut bir adım atan var mı? Yok. 'Şunu yapalım' diyen var mı? Yine yok. Bu işler sosyal medyadan sırıtarak fotoğraf paylaşmayla olmaz. Herkes 'laf olsun torba dolsun' mantığıyla hareket ediyor. Önce çözüm üretilir, sonra bakanlıklarla irtibat kurulur. Yoksa ‘falan bakanı ziyaret ettim, misafirperverliği için teşekkür ederim’ demekle bu işler çözülmez.”
Bayır’ın bu sözleri, görevdeki bazı siyasi aktörlerin son dönemde yaptığı bakanlık ziyaretlerini eleştirdiği şeklinde yorumlandı.
Destekleyen de Var, Tepki Gösteren de
Açıklamanın ardından sosyal medya ve kamuoyunda tepkiler ikiye bölündü. Bazı vatandaşlar, "Gerçekleri dile getiren biri çıktı" diyerek Bayır’a destek verirken, bazı kesimler ise “Siyasi kariyeri sona ermiş biri olarak mevcut yönetime müdahale ediyor, ayar vermeye çalışıyor” diyerek eleştiride bulundu.
Siyasete Geri Dönüş Sinyali mi?
Bayır’ın bu çıkışı, siyasete geri dönüş hazırlığı mı yaptığı sorusunu da akıllara getirdi. Siyasi geçmişinde Karaman İl Genel Meclisi Başkanlığı başta olmak üzere çeşitli görevlerde bulunan Bayır’ın, özellikle son dönemde şehirde yaşanan sorunlara ilişkin artan çıkışları, aktif siyasete yeniden adım atabileceği yönünde yorumlandı.
Su Krizi Üzerinden Yükselen Siyasi Gerilim
Karaman’da artan kuraklık ve su sıkıntısı, sadece tarımsal değil, siyasi gündemi de ısıtıyor. Vali, milletvekilleri, il başkanları ve kurum müdürlerinin Ankara'da yoğun mesai yürüttüğü bir süreçte Bayır’ın “sosyal medya siyaseti” eleştirisi, şehirde çözümün yöntemine dair tartışmaları da alevlendirmiş durumda.
İşte o paylaşım ;