AK Parti Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker'in yanısıra, İl Başkanı Nazmi Ünlü, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti SKM Başkanı Mesut Soyfidan ve partililer Karaman Ziraat Odası'nı ziyaret ettiler.

Lisanslı elma depoculuğunun Karaman’a çok şey kazandıracağını kaydeden Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, “Lisanslı elma depoculuğu bizim için neden bu kadar önemli? Eğer lisanslı elma depoculuğunu Karaman’a kazandırırsak, elma borsasını da Karaman’da tutacağız. Elma borsası Karaman’da olursa da Türkiye’nin elma pazarı Karaman olacak. Türkiye’de elma dendiği zaman yurt içinde veya yurt dışındaki bir tüccar Karaman’a gelmeden Karaman’daki lisanslı elma deposundan garantili bir şekilde elmasını alacak. Elma borsası da bu şekilde kendiliğinden oluşmuş olacak. ” diye belirtti.
Recep Muğlu ayrıca Milletvekillerine Karaman çiftçisine yaptıkları katkıdan ötürü teşekkür etti.
KARAMAN'A MODERN LABORATUVAR
AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk Karaman Ziraat Odası'nın yeni hizmet binasını çok beğendiğini ifade ederken Konya Tarım ve Gıda Üniversitesi'laboratuvarının bir benzerini Karaman'a yapmak için destek vereceğini söyledi. Konuk Karaman Ziraat Odasının dolayısı ile Karaman çiftçilerinin hizmetine sunulacak olan laboratuvarın tam teşekküllü GDO Analiz Laboratuvarı olacağını kaydetti.
Ziyarette konuşan Millevekili Recep Konuk, "Türkiye AK Parti hükümetleri döneminde dünyanın yedinci büyük tarım ekonomisi oldu. Bugün dünyadaki yedinci büyük tarım ekonomisi 61 milyar dolar gayri safi milli hasılaya katkı vermeye başladı. İnşallah 2023 hedeflerinde bu 150 milyara revize edilecek. Yani 150 milyar dolarlık gayri safi milli hasılaya tarım kesimi katkı verecek. Bugün yaklaşık 17 milyar dolar olan ihracatımız 40 milyar dolara ilerleyecek. İyide bundan bize ne diyebilirsiniz. İşte bunun katma değeri size gelecek. Sektörün üretimi artacak. Sektörün ürettiğine talep artmış olacak. Bunu çok değerli buluyorum. Yani biz 2023’e kadar üretimimizi yaklaşık üç kat artıracağız. Yani Karaman Ovası mevcut üretimini üç kat artırırsa rakama ulaşır. Bunun bereketinden kimler faydalanacak, üreticiler, çiftçiler faydalanacak. Yalnız şöyle bir şey var; üretim arttığında biz bu artıştan ne kadar pay alacağız. İşte tam bu noktada üreticinin katıldığı modeli sadece Karaman’a, Konya’ya Anadolu’ya değil, Trakya’da dâhil bütün ülkeye teşkil edeceğiz. Yani milli gelirden daha çok payı üreticilerde almış olacak. Nasıl olacak bu. Bu ürettiği maldan yani terekteki maldan pay alarak yapılacak. Biz ülkenin tarımsal üretimine çare bulacağız, çare olacağız. Biz uygulamanın içinden geldik. İnşallah bunun bereketinden de Karaman’ımız ziyadesiyle fayda görecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim