Karaman’ın Merkez ilçesine bağlı Kurucabel köyünde sabah saatlerinde yaşanan hırsızlık olayı, köy halkını şaşkına çevirdi. 25 Haziran 2025 günü saat 08.00 sularında Kurucabel Köyü Mescidi’nde meydana gelen hırsızlık ihbarı üzerine, Karaman İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler harekete geçti.
JASAT ve KOM Ortak Çalıştı, Şüpheliler Araçtan Tespit Edildi
Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) başta olmak üzere KOM, TEM, İstihbarat ve Asayiş birimlerinin koordineli yürüttüğü çalışmalar sonucunda, mescidin çevresindeki güvenlik kamera görüntüleri detaylı şekilde incelendi. Görüntülerde olayla ilişkili olduğu tespit edilen Fiat Doblo marka bir araç dikkati çekti. Araç içerisindeki B.B. ve T.E. isimli şahısların, mescitten çeşitli eşyaları çaldıkları belirlendi.
Çalınan Eşyalar Ele Geçirildi
Yapılan takip ve operasyon neticesinde şüpheliler kısa sürede yakalanırken, mescitten çalındığı tespit edilen:
-
1 adet ses yayın cihazı,
-
1 adet amplifikatör,
-
1 adet akü,
-
1 adet şarj kontrol cihazı ele geçirildi.
Adli Süreç Devam Ediyor
Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlemler devam ederken, Karaman İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada; huzur ve güven ortamının korunması adına suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.
Muhabirimizin Karaman İl Müftülüğü’nden edindiği bilgilere göre, hırsızlığın gerçekleştiği mescidin uzun süredir imamı bulunmamaktadır. Bu durum, köy mescitlerinin sahipsiz bırakıldığı ve güvenliğin ihmal edildiği gerçeğini bir kez daha gözler önüne sermektedir.