Karaman Merkezde bulunan ve üçgen mimarisi ile Karaman halkının ve  dışarıdan gelen ziyaretçilerinde ilgisini çeken üçgen ev hakkında bilgiler topladık.

Türkiye’nin değişik yerlerinde bir çok farklı mimari yapıların olduğu ama bu büyüklükte tam üçgen bir binanın hiç olmadığı gözükmektedir. Aslında böyle değişik mimari yapı denilice Konya’da ki PTT Genel Müdürlüğü’nün yanında bulunan ters ev akıllara gelirken,  bu değişik mimaride Karaman’a farklı bir hava katarak dikkatleri üzerine çekmiştir.

Üçgen yapının mevcut olan arazinin tamamını ticari olması Türkiye’de ve ilimizde teknolojik tarım makinelerinin sergileneceği halan inşaatın devam ettiği görünmektedir.

Yapının bitmesiyle şehrimize farklı bir renk katacağı ziyaretçilere kapılarını yakın zamanda açılacağı duyumlarımızın arasındadır. Tamamının üçgen olarak  yapılan yapının bir yüksek lisans öğrencisinin bu yapı üzeri tezini yapacağı ise ayrı bir duyumlarımızdan biridir.

Firma sahibi ile görüşme sonucu yapının kolay bir yapı olmadığı, birçok zorluklarla karşılaştığı tüm olumsuzluklara rağmen binanın ne şekilde olursa olsun tamamlanacağını öğrendik. Biran önce bitmesi ve ziyaretçilere kapılarını açılması beklenmektedir.

Editör: TE Bilişim