Karaman İli  genelinde Şeker pancarı tarlalarına  'karadrina' adı verilen bir kurt girdi. Geçen sende çiftçilerin korkulu kabusu olan bu zararlı böcek halk arasında yeşil kurt diye de adlandırılıyor. Tarlaları istila eden bu  zararlı böcekler pancar üreticisi çiftçileri üzdü.   
Yetkililer Karaman bölgesinde tarlalarında yeşil kurt gören pancar üreticisi çiftçilerine 'ilaçlamada geç kalmayın' konusun da uyardılar. 
Özellikle Karaman’ın Sudurağı, Beydili, Çoğlu  kasaba  ile köylerinde ki şeker pancarı tarlalarında yoğun şekilde yeşil kurt görüldü. 
Yetkililer tarafından  pancar eken çiftçilerin tarlalarını kontrol edip, yeşil kurt varsa acil olarak ilaçlamaları tavsiye edildi. Şeker pancarı tohumu Nisan ayının ortalarında  üreticiler tarafından toprakla buluşturulmuştu.  Karaman'da tarlalarına pancar eken çiftçilerin hızla ilaçlama seferberliği başlatılması gerekiyor.
Çiftçiler ise geçen sene  ki uygulamalarına dayandırarak bireysel uygulamanın fayda etmeyeceği toplu olarak devlet kontrolünde bir ilaçlamanın ancak fayda göstereceğini söylediler.
Özellikle ziraat odaları gibi çiftçinin yanında olması gereken kuruluşların bu konuyu hemen yetkililere ileterek çözüm bulmalarını beyan ettiler
Şimdi gözler özellikle Karaman Milletvekillerinin bu konuda zorluklarla mücadele eden Karamanlı çiftçilere yardım etmeleri bekleniyor.


 

Editör: TE Bilişim