100 yılın seçimi olarak tanımlanan 2023 seçiminin bu zamana kadar yapılan tüm seçimlerden farklı bir seçim olacağı şimdiden belli olmaya başladı. Aday adayları belli olmaya başlarken Karaman’da bu konuda en hızlı davranan MHP aday adayları oldu.

İktidar tarafına baktığımızda ise en çok merak edilen, adayların kim olacağı sorusuna cevaplar aranırken 10 Ocak günü gazetecilere düzenlenen arabaşı çorbası toplantısında  Ak Parti Karaman yönetiminden bu sorulara cevaplar alınamazken , kaçamak cevaplarla sorular geçiştirildi. Fakat yönetimde yer alan Karaman Ak kadronun hepsinin aday adaylığa hazır olduğu gözlendi.

Özellikle Başkan Abidin Çağlayan’ın ifadelerine göre, yerel seçimlerde yaşanan hüsranı bir daha yaşamak istemediklerini, yani dışarıdan tanınmayan aday veya adaylarla seçime gitmenin sıkıntılı olacağı , genel merkezinde bu konuda titizlikle çalıştığını beyan etmesi, şu an yönetimde yer alan gençlik kollarından, kadın kolları başkanına kadar bir heyecan oluşmasına sebep olduğu gözlemlendi.

‘Siz de aday mısınız ?’ sorusuna başkanların ortak cevabı, biz bilmeyiz ama merkez bu göreve layık görürse neden olmasın, bizde görev alınmaz görev verilir prensibi ile görevlerini ifa ettiklerini söylediler. Demek ki her başkanın gönlünde aday adaylığı yattığı kendi aralarında tatlı bir yarışın olduğu gözlendi.

Bütün bu ifadelerin neticesinde altını çizerek söyledikleri ve dikkatlerden kaçmayan husus, ithal yani hiçbir zaman yönetimde yer almamış, çalışmalara katılmamış, sadece seçim zamanları ortaya çıkan aday adaylarına karşı olduklarını açık açık söylemeleri, genel merkezi bu konuda da istişare ettikleri anlaşılmaktadır.

Seçim hattına girilen bu günlerde bu sorunun cevabı Ocak ayı sonları gibi neticeleneceği  ayrıca aday adaylık sürecinde iktidar cephesinden Karaman’da aday adayı sayısının 50 ‘yi geçmesi beklenmektedir.

Editör: TE Bilişim