Karaman'da sağlık çalışanlarından sonra aşı olan ilk vatandaş eczacı Alaaddin Işık oldu.

Çin’den getirilen 3 milyon dozluk koronavirüs aşısının Karaman uygulaması  başladı. Dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ilk aşıyı olmasıyla başlayan süreç illerde devam edecek. 

COVİD-19 mücadelesinin 2. aşaması aşılama Karaman'da sağlık çalışanlarından başlamak suretiyle start verildi. İkinci sırada yaşlı bakımevleri, Engelli Rehabilitasyon Merkezi ve koruma evlerinde kalan vatandaşlarımız ve hizmet sunanlara, daha sonra Asker, polis, jandarma, adli personel, ceza infaz kurumunda tuutklu bulunanlar ve çalışanlara yapılacak.

Bu grupların ardından 65 yaş üstü vatandaşlarımız başlamak kaydı ile halkın aşılanması devam edecek.

Konuyla ilgili Karaman İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun şu açıklamada bulundu;

Hizmetin sürdürülmesinde öncelik taşıyan vatandaşlarımıza örneğin kuryeler, kargo ve PTT çalışanları gibi ve sonrasında bu çember bütün vatandaşlarımıza genişletilerek tüm topluma yayılacaktır.

Hangi grubun aşılanmaya başlanacağı basın, web sitesi vb. gibi yollarla vatandaşlarımıza duyurulacak. Vatandaşlarımız ise E-Nabız uygulaması üzerinden veya 2023’e ASI yazıp boşluk  Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası boşluk Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Seri Numarası’ nın 4.hanesini yazıp kısa mesaj atarak öncelikli grupta olup olmadıklarını kontrol edebileceklerdir.

Kişiler öncelikli grupta yer alıyor ise MHRS (182) üzerinden Aile Sağlığı Merkezleri ve Kamu veya Özel Hastanelerimizden randevu almaları gerekecektir.

MHRS’yi kullanamayacak olanlar ise doğrudan kayıtlı bulundukları Aile Hekiminden Özel veya Kamu Hastanelerinden kendi iletişim numaralarından randevu alabileceklerdir.

1. aşılama sonrasında kendilerine 2. aşılama tarihi randevusu oluşturulacaktır. 1. aşıdan en az 4 hafta sonra 2. doz aşı yapılacaktır. Aşılamanın yapılacağı Aile Hekimliği ve Hastanelerimizde aşı odalarımız oluşturulmuş olup hizmete hazır şekilde beklemekteyiz
 

Editör: TE Bilişim