Diyanet İşleri Başkanlığı Karaman'da 4 farklı camiiye imam ve müezzin alacak.

Diyanet işleri Başkanlığı Karaman Merkez'de bulunan Yunuskent Özdoğru Camii, Aktekke Camii, Sultan Ahmet Camii ve Bilal-i Habeşi Camii olmak üzere 4 camiiye toplam 13 müezzin ve imam alacağını açıkladı.

2020 yılı KPSS puanının baz alınacağı alımlarda en az 70 puan alınması şartı olacak. Mülakat şeklinde olacak sınav, Perşembe günü saat 09:00'da yapılacak.

Konu ile ilgili Karaman Valiliği İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"İlimiz merkezde hafızlık eğitimi vermekte olan Zenbilli Ali Efendi Erkek Yatılı Kur'an Kursu ile Sultan Ahmet Hüseyin Mehmet ÇAVAŞ Erkek Yatılı Kur'an Kursunda hafızlık eğitimi için öğretici ihtiyacının karşılanması doğrultusunda ilgi (a) Valilik oluru ile ilimiz merkez; Yunuskent Özdoğru Camii İmam-Hatibi Selim YERLİ'nin Zenbilli Ali Efendi Kur'an Kursunda, Aktekke Camii İmam-Hatibi Arif ÖGÜT'ün, Bilal-i Habeşi Camii Müezzin-Kayyımı Osman SOYDOĞAN'ın ve Sultan Ahmet Camii İmam-Hatibi Osman EŞME'nin Sultan Ahmet Hüseyin Mehmet ÇAVAŞ Kur'an Kursunda 2022-2023 yılı hafızlık eğitim- öğretim döneminde geçici Kur'an Kursu Öğreticisi olarak görevlendirilmesi sebebiyle görev ve hizmetin aksamaması için ilgi (b), (c) ve (ç) kanun ve yönetmelikler çerçevesinde; aşağıdaki cami kadrolarına belirtilen şartlar dahilinde yarışma sınavıyla Açıktan Vekil İmam-Hatip / Vekil Müezzin-Kayyım atamaları yapılacaktır."
BAŞVURU ŞARTLARI:
Vekil İmam-Hatip / Vekil Müezzin-Kayyım için :

a. 657 sayılı DMK'nın 48. Maddesinin (A) bendindeki belirtilen şartları taşımak.
b. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5/1-b maddesinde belirtilen "itikat,
ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olduğu şeklinde ortak bir nitelik taşımak",
c. 2020 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 (altmış) ve üzeri puan almış olmak.
ç. Halen Vekil İmam-Hatip / Vekil Müezzin-Kayyım olarak görev yapıyor olmamak.
d. Vekil İmam-Hatiplik / Vekil Müezzin-Kayyım görevini yapmaya mani bir özrü bulunmamak.
e. İmam Hatip Lisesi veya üstü dini öğretim mezunu olmak.
f. Hafız olanlar için hafızlık belgesi.
g. Düz lise mezunu olanlar için hafız olmak.
BAŞVURU İŞLEMLERİ:
a. Yarışma sınavına müracaatlar 20.09.2022 Salı Günü başlayıp 04.10.2022 Salı Günü mesai bitiminde
sona erecektir.
b. Adaylar başvuru belgeleriyle birlikte ilimiz müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.
c. Bu sınav, sadece yukarıda ilan edilen kadrolar için geçerlidir.
ç.Posta veya Fax yoluyla yapılan müracaatlar ile eksik evrakla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:
a. Dilekçe (Müftülüğümüzce temin edilecektir.)
b. T.C. Nüfus Cüzdanı fotokopisi. 
c. 2020 yılı KPSS (DHBT) çıktısı.
d. Diploma fotokopisi. (2020 yılı KPSS DHBT sınavında almış olduğu puan türüne ait)
e. Adli Sicil Kaydı.
f. Askerlik Belgesi. (Askerlik hizmetini tamamlayanlar için terhis belgesi)
SINAV İŞLEMLERİ:
Mülakat sınavı 06.10.2022 Perşembe günü saat 09.00'da ilimiz müftülüğünde yapılacaktır. Sınavın birden fazla günde olması halinde; müteakip günlerde devam edilecektir. Adayların sınava girerken Müftülüğümüzce temin edilecek olan sınav giriş belgelerini ve kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları zorunludur.

SINAV SONUÇLARI:
Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır. Başarı sıralaması; sözlü sınavda yüksek puan alan adaydan başlamak üzere yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde 2020 KPSS (DHBT) puanı yüksek olana sıralamada öncelik verilecektir. Sınav sonuçları müftülük ilan panosundan ilan edilecek olup, ilgililere ayrıca tebligat yapılmayacaktır. 

ATAMA İŞLEMLERİ:
Açıktan Vekil İmam-Hatip / Vekil Müezzin-Kayyım atamaları; başarı sıralamasında en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılacaktır. Ayrıca 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu sonucunda açıktan vekaleten atama işlemi gerçekleştirilecektir. Müracaat evrakı eksik olanlar ile sınav öncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır. Bu durumun sınavdan sonra tespit edilmesi halinde ise bu kişilerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılamaz; atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir ve bu kişiler hiçbir hak talep edemezler.

Editör: TE Bilişim