Kurumumuza gelen kutlama mesajları;

Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu,

Mesajında basın mensupları için 24 Temmuz'un büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Demirkollu: “24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılmasından hareketle her yıl 24 Temmuz "Basın Bayramı" olarak kutlanmaktadır. Yıllarca toplumun sesi olan gazeteciler, bilgi teknolojilerinin hızla çoğaldığı günümüzde, dün olduğu gibi bugün de, doğru bilgiye erişimin temel kaynağını oluşturmaktadır.

Karaman Gazeteciler Cemiyeti olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin milli ve manevi değerlerine uygun, basın ilke ve ahlakını vazife edinen gazetecilerin çoğalması temel hedefimiz ve önceliğimiz olmaya devam edecektir. İlimizde de basınımızın seviye atlaması noktasında çalışma ve çabalarımız bundan sonra da sürecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutluyor, tüm meslektaşlarıma çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker;

Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi;

 “Tüm basın mensuplarımızın Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

Değerli basın mensuplarımız evrensel meslek ilkeleri ışığında, toplumun doğru bilgilendirilmesi için farklı görüş ve düşünceleri tarafsız bir şekilde ortaya koyarak doğru ve tarafsız haber vermek, yaşanan olaylar konusunda toplumu aydınlatmak, yaşanan olumsuzlukları sorgulayarak kamu yararını ilgilendiren konularda kamuoyu oluşturmak gibi çok önemli bir görev icra etmektedirler.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına; gece - gündüz, yaz – kış, yağmur- çamur demeden her koşulda büyük bir özveri ile görevlerini icra eden basın mensuplarımızın objektif bir bakış açısıyla ortaya koyduğu haberlerin, demokrasimizin güçlenmesinde, birlik ve beraberliğimizin korunmasında, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının oluşmasında önemli bir payı bulunmaktadır.

Düşünce özgürlüğünün ve toplumdaki çok sesliliğin gelişmesine ve korunmasına önemli katkı sunan basın mensuplarımız, Milletimizin gözü, kulağı ve sesi olma, toplumun doğru ve tarafsız haber alma adına görevlerini büyük bir başarı ile yerine getirerek her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler.

Bu duygu ve düşünceler ile başta ilimizde faaliyet gösteren gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik eder, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim. Hayatlarını kaybeden basın mensuplarımıza da Yüce Allah (C.C)’tan rahmet dilerim." dedi.

Vali Mehmet Alpaslan Işık;

Vali Mehmet Alpaslan Işık, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında: “Şüphesiz ki basın, Milletimizin sesini, ortak duygu ve hedeflerini dünyaya duyuran önemli bir değerimizdir.

Basın dünden bugüne, toplumsal aydınlanmamıza ve demokrasimizin gelişmesine katkı sağlamış ve katkı sağlamaya devam etmektedir. Her türlü gündemi, ülkemizin hedefleri doğrultusunda, milletimizin duygu, beklenti ve ihtiyaçlarını uluslararası alana taşımaktadır.

Bir yandan şehrimizde olup biteni, doğru ve tarafsız bir şekilde gündeme taşırken, bir yandan da şehrimizin ve ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve güçlü bir marka olarak var olması için katkı vermeye devam edecektir.

Türk basınında sansürün kaldırılışının 113’üncü yıl dönümünde, basın meslek ilkelerinden taviz vermeksizin gece gündüz ve tüm şartlarda görevlerini yerine getirebilmek için basın mensuplarımızın göstermiş oldukları çabayı takdir ediyor görev ve sorumlulukları ile kamu görevi yapma hassasiyeti gösteren bütün medya kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.

Bu bağlamda her ne sebeple olursa olsun ve kime yapılırsa yapılsın şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuz gibi görevleri başında şiddete maruz kalan basın mensuplarımıza da yapılan her türlü şiddete karşı olduğumuzun bilinmesini isterim.

Bu düşüncelerle Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Basın Bayramı” nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan;

Yayınladığı 24 Temmuz Basın Bayramı mesajında, "Basın ahlak ilkelerini özümsemiş ve tarafsızlığı en büyük ilke edinmiş bir basın, demokrasimizin vazgeçilmez bir unsurudur" dedi.

AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında basındaki sansürün kaldırılışı kadar, basındaki millileşme ve yerlileşmenin de önün açıldığını ifade eden Çağlayan, kamunun haber alma hakkının Anayasa ile teminat altına alındığını ve bu hakkın teslimi sürecinde basın camiasının önem bir rol üstlendiğine işaret etti.

Çağlayan, Vatandaşların haber alma hakkını temin etmenin yanı sıra, son yıllarda pandemi süreci dahil birçok toplumsal meseleleri gündeme getirmesi, çözüm önerilerinde bulunması ve çok sesliliği ifade ediyor olması açısından da basının önemli bir misyon üstlendiğini dile getirdi.

Çağlayan "Bu noktada Karaman basınının ortaya koyduğu duruş her türlü takdirin üzerindedir. Buna ek olarak basının taşıdığı anlam ve önem, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece bir kez daha anlaşılmıştır. Yerli ve milli hassasiyetlerinden asla taviz vermemiş, kamu yararını sürekli gözeterek vicdanların sesi olmuştur. Elbette bir yandan kamuoyu yararına ve basın etik kurallarına riayet ederek demokratik özgür basınımız görevlerini en güzel şekilde ifa ederken diğer yandan batılı ülkelerin fonladığı sözde basını, diğer basın mensuplarımızla bir tutmamız mümkün değil. Son olarak ABD merkezli Chrest Foundation Vakfı'nın Türkiye'de bazı basın yayın organlarını fonladığı gerçeği "özgür basın ve demokrasi" kisvesi altında yayın yapan kuruluşları tartışmalı hale getirmiştir. İşin en can alıcı noktası ise fonlanan bu basın kuruluşları tüm yayınlarında milli ve yerli kuruluşlarımızın yanı sıra Türkiye'nin istikrarına saldırıyor olması, gücünü özgür basından değil müstemleke ve kerih bir anlayıştan aldığının apaçık bir göstergesidir. Mesleğini hak, hukuk ve adalet ölçüsünde icra eden her gazeteci, bizim olduğu kadar, kuşkusuz bu milletimizin de baş tacıdır.

Ancak kişilerin hak ve hukukunu gözetmeden ve evrensel hukuk kurallarını hiçe sayarak yapılan gazetecilik, kesinlikle gazetecilik değildir. Fonlanan bu yayın kuruluşlarının tüm itibarsızlaştırmalarına karşın hamdolsun ki ülkemizde gazetecilik gibi önemli bir görevi alnının teriyle icra eden her bir kardeşimiz, biliyoruz ki; milli ve manevi değerlerimize olduğu kadar, basın meslek ilkelerine, kişilerin hak ve özgürlüklerine de saygılı basın kuruluşlarımızın varlığı bizim için gurur kaynağı olmuştur.

Bu duygu ve düşünlerle Karaman basın camiamızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, gazeteci dostlarımıza ve kardeşlerimize meslek yaşamlarında sonsuz başarılar diliyorum" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan;

Kıymetli basın mensubu arkadaşlarım,

İkinci Meşrutiyet’in ilan edilmesinin ardından sansürün kaldırılmasıyla beraber kutlanmaya başlanan 24 Temmuz Basın Bayramımızı kutluyorum.

Kamuoyunun nefesi, vatandaşın sesi ve iktidar sahiplerinin sıkı bir eleştirmeni olan özgür basının demokratik hayatın ayrılmaz bir parçası olduğuna inanıyorum.

Ne var ki gazeteciler günümüzde iktidar sahiplerinin tehditleri altında işlerini yapmaya çalışıyorlar.

Basının tek sesliliğe kıstırılmak istenmesi sansürcü anlayışın sürdüğünü gösteriyor.

Günümüzde basın-yayın dünyamız üzerindeki baskı, bugünkü iktidarın oluşturduğu propaganda aygıtının parçası olan İletişim Başkanlığı’nın, haberlerini beğenmediği medyaya “beşinci kol faaliyeti” gibi yakışıksız ithamlarda bulunmasıyla da kendisini gösteriyor. 

Mevcut iktidardan farklı fikirdeki gazetecilerin mesleklerini işten çıkarılma veya tutuklanma tehdidi altında yapmak zorunda bırakılması çok sesli demokratik hayatımıza zarar veriyor.

Öte yandan, iktidar ortakları tarafından gazetecilerin tehdit edilmesi ve gazetecilere yönelik fiziksel saldırıların düzenlenmesi siyasal şiddetin önemli bir yüzünü oluşturuyor. 

İlk basın şehidimiz Hasan Fehmi Bey’in ölümünün ardından 112 yıl geçmiş olmasına ve bu süreçte çok sayıda gazeteciyi suikastlara kurban vermemize rağmen günümüzde halen gazeteciler hedef alınıyor. Tam da bu nedenle devleti çete tipi faaliyetlerden temizleme yolundaki kararlılığımız güncelliğini koruyor.

DEVA Partisi’nin ilkesi net, fikri açıktır: Özgür basın hayat kurtarır.

Tüm basın emekçilerimize çalışmalarında başarılar diliyorum.

AK Parti Karaman Milletvekili Av Selman Oğuzhan ESER ;

Türk basını, tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir.

Türk basını, milli mücadele yıllarında milli duygularla; Anadolu’nun düşman işgaline karşı direnişinin yürekli sesi,15 Temmuz günü de ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, kasteden darbe girişimine karşı milletimizin yanında yer alarak, milli görevini yerine getirmiştir..

Bu duygularla, hemşehrilerimizin haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak için gece gündüz çalışan siz Kıymetli Basın Mensuplarımıza kolaylıklar diliyor, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.
 

Editör: TE Bilişim