Başkan Kalaycı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
    
Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Kalaycı mesajında şu ifadeler yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümünü bir kez daha kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde milletimizin gösterdiği büyük bir milli mücadelenin sonucunda yazılan kahramanlık destanıdır.

Mukaddes Şehitlerimizin kanıyla kazanılan Cumhuriyetimizi ve vatan toprağımızı korumak, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı göklerde her zaman dalgalandırmak en kutsal görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

Belediye Başkanı Atila Zorlu’nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.  

Cumhuriyet, her türlü imkânsızlıklara rağmen çok ağır bedeller ödenerek, örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterilen kahramanlığın eseridir. Nitekim ezelden beridir hür yaşamış Türk Milleti Kurtuluş Savaşı’nı da bu azimle kazanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet, geleceğimizin de en büyük güvencesidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle bizlere Cumhuriyeti armağan eden, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor,  tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum. 

Rektör Namık Ak’tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Rektör Namık Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Tarih boyunca en zor koşullarda bile istikbalini ve istiklalini korumayı başaran arif, asil, aziz, necip ve kahraman milletimiz, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmış ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetimiz ilan edilmiştir.
Cumhuriyet, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin teminatıdır. Arif, asil, aziz, necip ve kahraman Türk milletinin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak hepimizin müşterek vazifesidir.
Cumhuriyetimiz, hiç şüphesiz vatan uğruna gece gündüz çalışan, birbirini kardeş bilen, yeri geldiğinde canını vermekten çekinmeyen, çalışkan, inançlı ve kararlı milletimizin omuzlarında her geçen gün daha da güçlenmeye ve yükselmeye devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve üniversitem adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız uğruna gözlerini kırpmadan canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum."


İl Müdürü Mehmet Çalışkan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yılı sebebiyle İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan bir kutlama mesajı yayımladı.
İl Müdürü Mehmet Çalışkan yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bir gün yine doludizgin atlarımızla
Yerden yedi kat arşa kanatlandık o hızla” …
Tarihi süreç içerisinde milletimizin zaferlerden zafere ulaşmasını sağlayan en büyük güç, yine milletimizin birlik ve beraberliği olmuştur.
İçeriden ve dışarıdan iş birlikçileriyle memleketi dört bir yandan sarmış düşmana karşı vatanı koruma uğruna karada, denizde ve havada yol alan Akıncılar misali verilen mücadelelerle bu topraklar ebedi yurdumuz haline gelmiştir.
Tüm ittifaklara karşı zafere inanan, cesareti ve mücadele ruhu ile az sayıdaki insanların galip geldiği, tarihte ender görülecek bir başlangıcın yıl dönümü olan Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun bugün 98. yılını kutluyoruz. Bizlere, kahramanlık ve fedakârlıklarıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal ve istikbaline düşkün vatan evlatları olarak bu toprakları bırakan tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz.
Dün olduğu gibi bugün de aynı badirelerle karşılaşabileceğimizin farkındalığıyla milli şuura sahip nesillerimizin, çağın gereklerine göre her türlü donanıma sahip eğitimli bireyler olması için geceyi gündüze katarak var gücümüzle çalışıyoruz.
Bu bilinçle günden güne daha da güçlenen Cumhuriyetimizin 98. yılını kutluyor, yüzyıllara uzanacak nice bayramlar diliyorum.


Chp Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Ünver’in mesajı şu şekilde:
Bugün, bizleri birleştiren, yolumuza rehberlik eden, muasır medeniyetler seviyesine çıkmanın yegâne yolu olan ‘Cumhuriyetimizin’ 98’inci yılını kutluyoruz, kutlu olsun.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde; tüm zorluk, yoksulluk ve imkansızlıklara rağmen eşsiz bir iradeyle kurulan ve temelinde demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı olan cumhuriyetimiz, anayasamızda da vurgulanan bu değerler ışığında; hukukun üstünlüğüne inanan, Atasının bu kutsal emanetine sahip çıkan, yılmadan, yorulmadan ve asla umutsuzluğa kapılmadan aydınlık yarınlarımız için mücadele eden milyonların iradesi ile dimdik ayakta durmaktadır.
98 yıldır hür ve bağımsız olarak var olan, mazlum milletlere örnek Türkiye Cumhuriyeti, 100’üncü yılına yaklaşırken, geçmişte Ulu Önder Atatürk’ün bağımsızlık ve özgürlük paydasında buluşturduğu yüce Türk milletinin mücadelesi, bugün de aynı kararlılıkla sürmektedir. Ülkemiz ve yüce milletimiz, bugün de içinde bulunduğu zor koşulları ortadan kaldıracak birikime, kabiliyete ve azme sahiptir.
Cumhuriyetin ilanından haftalar sonra, “Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava kazanılmış da değildir. Bunu elde etmek için çok kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lâzım olanı yapmağa hazırız." diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizi; Nutuk’ta, Gençliğe Hitabe’sinde ve tüm söylevlerinde “Ey Türk istikbalinin evladı” seslenişi ile bizlere emanet etmiştir.
Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, kısa sürede hayatın her alanında kalkınan, sanayisini geliştiren, köylüsünü ayağa kaldıran, kadınları özgürleştiren, gençleri umut dolu yarınlara hazırlayan genç Cumhuriyet, dünyaya da örnek olmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak en büyük hedefimiz, bize emanet edilen Cumhuriyeti bugünkünden daha güçlü bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bize Cumhuriyet’i armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile istiklal mücadelemizde vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi rahmetle, saygıyla anıyorum. Özgürlüğü, bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü için tek vücut olan milletimizin kararlı mücadelesiyle ve büyük fedakarlıklar sonucu kurulan, mazlum milletlere örnek olan Cumhuriyetimizin 98’inci yılı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.


Başkan Çağlayan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
“Çağlayan: Türk Milleti kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını tüm dünyaya gösterdi”
AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, “Türk milleti, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir” dedi.
Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan milyonlarca vatandaşın Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik eden Çağlayan, “Bin yıldır aziz vatan topraklarının müdafaası için bir gonca gül gibi toprağa düşen kahraman şehitlerimize Yüce Mevla’dan rahmet ve mağfiret diliyorum. Başta Cumhuriyetimizin banisi, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Şehitlerimizi ve gazilerimizi de rahmetle, tazimle yad ediyorum.
Türk milleti, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. Bugün, dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların umut kapısı Türkiye’dir. Eli kanlı terör örgütlerinin hedefi olmamızın da başta gelen sebebi budur. DEAŞ, PKK, PYD/YPG ve FETÖ gibi katil sürülerinin bizi hedeflerimizden alıkoymasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Manşetlerle, tezgahlarla üzerimize salınan piyonlarla çarpışa çarpışa, 2023 hedeflerimiz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Dost ve kardeşlerimizin desteği, gönlünü ve gözünü ülkemize kilitlemiş mazlumların duası, aziz milletimizin birlik ve beraberliğiyle inşallah hedeflerimize ulaşacağız.
Bu düşüncelerle ülkemizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha tebrik ediyor, milletimize sağlık, huzur ve esenlik diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Dr. Recep Şeker; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun”
AK PARTİ Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
ŞEKER mesajında şu ifadeleri yer verdi:
“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümünü kıvanç ve büyük bir coşku ile kutluyoruz. Tüm vatandaşlarımızın ve Karamanlı hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.
Tarihi şanlı zaferlerle dolu Ecdadımız, zor şartlara ve büyük imkânsızlıklara rağmen genci, yaşlısı, kadını ve erkeği ile topyekûn büyük bir inanç ve kararlılıkla yürüttüğü istiklal mücadelesini büyük bir zaferle neticelendirmiş, 29 Ekim 1923 tarihinde de bu zafer halkın iradesine dayanan Cumhuriyetin ilanı ile taçlandırılmış ve bizlere emanet edilmiştir.
Tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurulan Türkiye Cumhuriyetimiz o günden bu yana emin adımlarla geleceğe yürümekte ve muasır medeniyeti yakalamış modern ve büyük Türkiye ideali yolunda hedeflerini bir bir gerçekleştirmektedir.
2023 hedeflerimize ulaşma, 2053 ve 2071 vizyonumuza uygun bir Türkiye’yi inşa etme kararlılığı içinde yolumuza devam ediyoruz. Ecdadımızdan devraldığımız 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi her geçen gün daha da güçlendirerek muasır medeniyetlerin ötesine taşıyacağız inşallah.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutlar, bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canlarını feda ederek bu aziz vatanı bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad eder, tüm Karamanlı hemşerilerime en kalbi selam ve muhabbetlerimi sunarım.” dedi.

Editör: TE Bilişim