CHP’Lİ VEKİLLER KARAMAN’I KARIŞ KARIŞ GEZEREK DERT DİNLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile CHP’li 102 milletvekilinin 51 ilde vatandaşların sorunlarını dinlemek ve çözüm önerilerini paylaşmak için görevlendirilmesi kapsamında Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver ile Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir Karaman’ı karış karış dolaşarak, vatandaşların sorunlarına kulak verdi.

İLGİYLE KARŞILANAN VEKİLLERE SORUNLARINI ANLATMAK İSTEYEN VATANDAŞLAR ADETA YARIŞTI

CHP’li Milletvekilleri Av. İsmail Atakan Ünver ile İsmet Tokdemir’in yanı sıra il ve ilçe yöneticilerinden oluşan CHP heyeti, gittiği her ilçede, belde ve köyde ilgi ile karşılandı. Artan hayat pahalılığı ve derinleşen ekonomik kriz altında ezilen, iktidarın uygulamış olduğu yanlış ekonomi politikalarının faturasını ödeyen vatandaşlar, CHP heyetine sorunlarını aktarmak ve derdini anlatmak için adeta yarıştı.

PROGRAMIN İLK GÜNÜNDE KARAMAN VE AYRANCI'DAYDILAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile Karaman ve ilçelerinde vatandaşlarla buluşan CHP Milletvekilleri, 4 gün süren programın ilk gününde CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı ve ilçe yöneticileri ile birlikte Ayrancı ilçesinde Esnaf Sanatkârlar Odası ile Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Ardından sahaya inen CHP Milletvekilleri esnafın derdini dinleyip, bir kahvehanede kalabalık bir vatandaş grubuna hitap ettiler. Buradaki programın ardından Karaman’a geçen CHP heyeti Karaman Ticaret ve Sanayi Odası'nı, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ni, Ziraat Odası Başkanlığı'nı ve Ticaret Borsası Başkanlığı'nı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından Karamanlı esnaf ziyareti yapan CHP Milletvekilleri sorunları yerinde dinledi.

YANDAŞ DEĞİL VATANDAŞ REFAHA KAVUŞACAK

Çalışmanın ikinci gününde Başyayla, Sarıveliler ve Ermenek ilçelerini kapsayan Taşeli yöresi programı kapsamında köyleri gezen, kahvehanelerde, köy pazarlarında ve meydanlarında, esnafın dükkanında, caddede, sokakta gördüğü herkesle konuşan, sorunlarını dinleyen Karaman Milletvekili Ünver ve Hatay Milletvekili Tokdemir, CHP’nin çözüm önerilerini paylaşarak; süregelen bu düzenden kurtuluşun çok yakın olduğunu, ilk seçimde vatandaşın iktidarı değiştirecek güçte ve kararlılıkta olduğunu ifade ettiler. Göktepe Beldesi’nde de vatandaşla buluşan CHP heyeti, burada da vatandaşın sorunlarına kulak verip, CHP iktidarında nelerin değişeceğini, yandaşın değil vatandaşın nasıl refaha kavuşacağını anlattılar.

VATANDAŞINA SIRTINI DÖNENLERİN SEBEP OLDUĞU ACI MANZARA

Ünver ile Tokdemir, kendilerine eşlik eden CHP heyeti ile birlikte Ermenek ilçesinde madencinin, emeklinin, esnafın sorunlarını dinledi. Ünver bu ziyaretler hakkında yaptığı değerlendirmede; “Madencinin, emeklinin ve esnafın sorunları bitmiyor; artıyor. Maden ocaklarında, kamyon duraklarında, çarşıda, pazarda büyük bir sessizlik var. Üretim yok, iş yok. Gençlerimiz yarınlara umutla bakabilmek adına kenti terk etmek için fırsat kolluyor. Kendi vatandaşına sırtını dönenlerin sebep olduğu acı manzara, Ermenek’te tüm gerçekliğiyle, en derinden hissediliyor.” diye konuştu.

VATANDAŞ SANDIĞI BEKLİYOR!

Dört günlük saha çalışmasını Kazımkarabekir ve Sudurağı ziyaretleri ile sonlandıran CHP heyeti, buralarda da vatandaşın ayağına gitti, sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini paylaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye bizim, hepimizin! Her ilde, ilçede, mahallede, köyde, mezrada büyük uyanışı görüyoruz. Gidiyoruz, tanışıyoruz, kucaklaşıyoruz.” sözlerini hatırlatan Ünver, “Vatandaş sandığı bekliyor. Şatafatından değil vatandaşından kesen bu anlayışa gereken dersi sandıkta verecek.” dedi.

RAPOR KILIÇDAROĞLU’NA SUNULACAK

Yurttaşların sorunlarını dinleyerek notlar alan milletvekilleri, 4 gün süren programın ardından; ziyaretler sonucu Karaman’ın ve ilçelerinin, vatandaşların sorunlarını içeren ayrıntılı raporu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacak.


 

Editör: TE Bilişim