Karaman Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı, yakıt ücretlerindeki zam ve Karaman Belediyesi’ne ait otobüs ücretlerinin zamlanmamasıyla ilgili açıklamada bulundu.
Son dönemde yakıt ücretlerine gelen zamlar ve Karaman Belediyesi’ne ait otobüs ücretlerinin, dolmuş fiyatları arasındaki farkı protesto etmek amacıyla Karaman’da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan 6 minibüs hattı 16 Haziran Perşembe günü kontak kapattı.
Karaman Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cemalettin Canuylasi, konuyla ilgili oda binası önünde dolmuş şoförleriyle birlikte açıklamada bulundu.
Canuylasi, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bizler taşımacı esnafı olarak işimizi yapamaz duruma geldik. Halimiz ciddi anlamda iç acıcı değil. İvedilikle sorunlarımıza bir çare bir derman beklemekteyiz. Bu sebepten de 16 Haziran Perşembe günü indi bindi sektöründe çalışan 200 tane meslektaşımız bu gelen zamlardan dolayı bu işi yapamayacaklarını bildirerek bizde gerek valiliğimize, siyasi partilerimize, emniyetimize dilekçelerimizi ilettik. 16 Haziran Perşembe günü itibariyle araçlarımızı evlerimizin önüne koyduk. İşi yapamayacağız. Siyasilerimizden bu konuda destek beklemekteyiz. 
Bizler stokçu değiliz. Bizler her zaman devletimizin yanında olmuş hem halk hem esnafız. Darbe sırasında Türkiye’de bizim esnafımızın neler yaptığı aşikârdır. Bununla da gurur duyuyoruz. Bizin şoför esnafımı tebrik ediyorum. Türk milletinin yanında olacağız. 
Yaşanılan pandemi döneminden en ağır hasarı almış meslek gruplarıyız. Pandemi akabinde oluşan mazot zamları, yedek parça, amortisman, sigorta ve benzeri gibi noktalara gelen zamlar bizim işimizi yapamaz hale getirmiş. Bugünkü gelinen noktaya gelmişizdir. 
Belediyemizin belediye otobüslerine 4 yıldır hiç zam yapmayışı ve gelen zamlara rağmen biz mazot zammı artışında taleplerimiz oluyor hala bugün görüşülecek dilekçelerimiz var belediye otobüsü taşımacılığıyla benim esnafımın, öğrenci servisçimin, indi bindinin, taksici esnafımın arasındaki uçurum farkı kat ve kat artmıştır. Bu artış müşteri kaybına da dönmüştür. Esnaf iyice iş yapamaz hale gelmiştir. 
DERDİMİZE ÇARE İSTİYORUZ
Bizler halkımızı taşıyoruz. Bizler geleceğimiz olan çocuklarımızı taşıyoruz.   Bizler bu ülkenin yükünü taşıyoruz. Sütünü, göçünü taşıyoruz. Öyle bir kutlu iş içerisindeyiz. Bizi yöneten değerli siyasilerimiz bizler şoför esnafının tamamı sizleri seviyor saygılar sunuyoruz. Derdimize çare istiyoruz. Bütün meslek gruplarımızdan sizlere saygılar sunuyoruz. 
ÖĞRENCİ SERVİSLERİ DE KONTAK KAPATACAK
Başlatmış olduğumuz esnafımın bu çalışmama kararına 17 Haziran Cuma günü öğrenci servisi esnafımda dahil olacaklar. Başka bir gün taksici esnafımda dahil olacak. Biz yolları kapatmak istemiyoruz. Biz huzursuzluk vermek istemiyoruz. Biz ekmeğimizin peşinde olan bir esnaf kuruluşuyuz. 
Biz 50 yıldır Karaman’a hizmet ediyoruz. Her gelen belediye başkanlarımız siyasilerimiz 5 yıl bizi yönetti koydu gittiler ama bize dert koydular gittiler. Biz artık gelen siyasilerimizden bizi yaşatabilecek can suyu istiyoruz. Karaman halkımızdan özür diliyoruz. En kısa sürede bu işler çözülür çözülmez tekrardan işimizin başında olacağız. 
BU KONUYA ÇÖZÜM BULUNMAZSA KONTAK KAPATMALAR DEVAM EDECEK
Bu konuya çözüm bulunmazsa kontak kapatmalar devam edecek. Derdi olmayanın sevdası olmaz. Bizim derdimiz halkımız, esnafımız. Esnafımız neredeyse biz oradayız. Şuanda aldıkları karar çalışmama kararı. Biz artık yetkililerden bu soruna bir çare bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim