AYÇEKİRDEĞİ ÜRETİCİLERİ DERTLİ
Dünya gıda krizinden büyük sıkıntı yaşanan , özellikle sıvı yağın hammaddesi olan ay çekirdeği üreticilerinin, alımlarda yapılan keyfi  uygulamalar  Karamanlı çiftçileri çileden çıkardı.
Marketlerde en çok artışın yaşandığı ve mutfakların vazgeçilmezi ayçiçek yağı üreticilerinin çilesi bir türlü bitmiyor.
Özellikle Karaman'da ay çekirdeği üretim yapan çiftçiler bir video paylaşarak dertlerini yetkililere duyurmaya çalıştılar.

KARAMAN’DA NEDEN ALIM MERKEZİ YOK ?

Özellikle  paylaşım yapılan bir videonun , Ak Partili bir delege tarafından paylaşılması ise , acaba muhalif kişilerin hükümeti yıpratmak için böyle paylaşımlar yapılıyor sorularını da akıllardan çıkararak durumun ciddiyetinin ne kadar önem arz ettiği ortaya çıktı.
Çiftçiler videosunda kilometrelerce uzayan alım kuyruğunu paylaşarak , Karaman çiftçilerinin başka illere gitmesinden dert yanarak, ' Neden ! Karaman’da bir alım merkezinin olmayışının ' sorusunu sorarken özellikle Karaman Milletvekilleri başta  olmak üzere tüm yetkililerden yardım talep ettiler.

GELECEK YIL KİMSE ÜRETMEYECEK
Bu kötü durum düzeltilemez ise gelecek yıl bu seneden daha kötü , sıvı yağ krizinin beklediğini üretimden vaz geçileceğini söylediler.
İşte o video
 

Editör: TE Bilişim