Kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen, sosyal medya düzenlemesi ve internet üzerinden haber yayıncılığı yapan siteleri kapsayan yasa Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçti.
İnternet Medyacıları ve Yazarları Derneği (İNTERMED) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kurşun “ Uzun yıllardır ara ara ülke gündemine gelen internet üzerinden haber yayını yapan yayıncıların basın kanunu kapsamına alınmasını içeren yasanın TBMM’de kabül edilmiş olmasından dolayı çok mutluyuz. Bu yasa ile ülke genelinde farklı illerde yayın yapan internet habercileri yasallaştı, bu yasa haber sitesi sahiplerini ve çalışanlarını güvence altına alacak, kurumsallaşmasını sağlayacak. Yasanın bağlayıcı müeyyideleri internet haber yayıncılarının itibarının artmasını sağlayacak” dedi

İNTERMED Başkanı Kurşun açıklamasının devamında “ İnternet haber sitelerinin resmî ilan olarak tabir edilen ilanları alabilecek olmaları özellikle yerelde zor şartlarda yayıncılık yapan internet habercilerinin gelirlerinin artmasına katkı sağlayacaktır ve bu katkı ile insan kaynağı gelişecek, donanımlı hale gelecek. Çalışanların katkıları ile internet sitelerinin daha verimli, daha iyi içerikler üretebilecekler. İyi içerik ve internet habercilerinin basın kanunu kapsamına alınması ile internet habercilerinin itibarını artıracaktır. Sosyal medyayı kapsayan düzenleme ile de sosyal medya mecralarının ve bu mecralarda faal olan içerik üreticilerini de itibarının artacağını düşünüyoruz” dedi.

Kurşun ayrıca “İnternet Medyacıları ve Yazarları Derneği (İNTERMED) ile internet habercilerinin çıkan yasa ile Basın Kanununa uyum sağlayabilmeleri için eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapacağız. İnternet habercilerin gelişmesi ve donanımlı hale gelmesi için çalıştaylar ve vizyon toplantıları düzenleyeceğiz.

İnternet habercilerin basın kanunu kapsamına alınması nedeniyle TBMM’de milletvekillerimize, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürler ederiz” dedi

Editör: TE Bilişim