Deva Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Burak Demirer, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığına 3. Kez aday olan Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gündeme dair sorular sordu, adaylığı ile alakalı açıklamalarda bulundu.

"TAYYİP BEY YOKUM DESE CUMHUR İTTİFAKI DİYE BİRŞEY KALMAZ!"
Deva Partisi Karaman İl Başkanı Demirer “Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan, Seçim önümüzdeki yıl haziran ayının ortasında yapılacak, Cumhur İttifakı'nın adayı benim şeklinde bir açıklama yaparak partisi için seçimin fitilini ateşlemiş oldu. Sayın Bahçeli yıllardır dile getiriyordu, sanırım Cumhur İttifakı içinde etki yaratacak ikinci bir aday bulamayınca bir şekilde Tayyip Bey’i ikna ettiler. Es kaza Tayyip Bey bu söyleminden vazgeçerse veya sağlık sorunları sebebiyle aday olamayacak durumda olursa, şu anki Ak Parti- MHP-Perinçek iktidarı filmin sonunu görmüş demektir. Bunu sadece biz öngörmüyoruz, bunu iktidar partisinin yöneticileri de bal gibi biliyor. Bugün halkımızın sorunlarını göremeyen, milletle arasına mesafe koymuş iktidar, en azından seçime kadar milletin gözünde tükettiği güvenini ayakta tutmaya çalışıyor. Şöyle düşünün, Tayyip Erdoğan “Ben aday değilim” deseydi, bu iktidar yazın sonunu göremez erken seçime gitmek zorunda kalırdı. Ya da başka bir deyişle, Tayyip Erdoğan aday olmak için aday değil, İktidarı 2023 Haziran ayına kadar sürdürebilmek için “Adayım” söyleminde bulunuyor.” dedi.

"2001 KRİZİNDEN DAHA KÖTÜ SONUÇLARI OLAN BİR KRİZİN İÇİNDEYİZ!"
Ekonomik krizin her geçen gün derinleşmesine rağmen iktidarın çözüm üretemediğini ifade eden Demirer, “Sayın Erdoğan, İktidarınızda bu sistemle birlikte son 4 yılda enflasyon sarmalında milleti boğdurmaktan, yoksulluğun artmasından, hukuka olan güvenin azalmasından, gençlerin ülkeye olan güveninin tükenmesinden ve her yönüyle geçim darlığının vatandaşın ümitlerini yok etmesinden başka neyi başardınız? Dolar, Euro, Altın, Benzin, Mazot, Doğalgaz, Elektrik, Kömür, Un, Çay, Şeker, Yağ… Milletimiz gelen zamların altında her gün eziliyor. Ekonomik kriz dar gelirliyi yiyecek ekmeği bile düşündürecek hale getirmiş. Hayat pahalılığı hepimizin midesini bulandırmış, siz bunca soruna çözüm üretmek yerine, devletin tüm imkânlarını bu krizi ortadan kaldırmak için kullanmak yerine hala koltuk rüyasıyla mı güne uyanıyorsunuz? Bu millet size 20 yıla yakın iktidar olma fırsatı verdi. Başardığınız veya başaramadığınız onlarca işiniz oldu, güzel olan her iş için bu millet minnetini seçimlerde sizi iktidara getirerek sunmuş oldu. Maalesef bugün 2001 Krizinden daha kötü sonuçları olan, çoklu bir krizin içindeyiz. Bugün hukuken ve son döneminizdeki icraatlarınızla bir daha Cumhurbaşkanı olabilme hakkınızı tüketmişsiniz. İktidara geldiğiniz dönemde, o günkü DSP-ANAP-MHP iktidarı için ne söylüyordunuz, bugün de aynı şekilde bu milleti yönetememe sorununun içine düştünüz. Bugün sorunları -sorun yokmuş gibi davranarak- çözmeye çalışan iktidarın neye aday olduğunu anlayamıyoruz. Ey İktidar, sizde çok iyi biliyorsunuz, hangi yolu denerseniz deneyin, boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur. Aday kim olursa olsun, siz veya başkası, bugünkü yoksulluğun bedelini sandıkta ödeyeceksiniz” dedi.

HUKUKEN ÜÇÜNCÜDÖNEM HAKKI SADECE MECLİSTE!
Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın adaylığının kendi belirttiği şartlar altında kanunen mümkün olmadığının altını çizen Demirer, “Aslında aylardır kamuoyu önünde hukukçular bu konuyu tartışıyor. Anayasa hukukçuları “Meclis’in en az 360 vekil oyu ile Haziran 2023 öncesi bir tarihte seçim yapılmasına karar verilmesi durumunda görevi başındaki Cumhurbaşkanı yeniden aday olabilir” diyor. Tayyip Bey, 2023 Haziran seçimlerinde hukuken 3. kez aday olamıyor. Ey İktidar Partisi’nin temsilcileri, “Ne olursa olsun biz Reis’i aday gösterelim, bir şekilde kanuna uydururuz” demek boş bir hayal. Bu ülkenin kuruluş değerlerine inanmış vatandaşları ne Tayyip Bey, ne de bir başkası için hukuktan, kanundan, adaletten vazgeçmeyecektir. Bu millet, “biz olmazsak hiçbir şey olmaz.” diyen çok hükümeti sandığa gömdü. Unutmayın ki değişmeyen tek şey, değişimin ta kendisidir.” dedi.

Editör: TE Bilişim