Türkiye, mart ayının sonuna doğru tekrar karlı ve yağmurlu soğuk havanın etkisi altına girdi.

KAR VE KARLA KARIŞIK YAĞMUR
Yağışların; yağmur ve sağanak, Akdeniz ile iç ve doğu bölgelerde yer yer gök gürültülü sağanak, zamanla Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli, Doğu Anadolu’nun güneyi, Antalya’nın iç kesimleri ile Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer şiddetli yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıklarının ülkemizin iç ve batı kesimlerinde hissedilir derecede (6-15 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzeydoğulu, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısında kuvvetli(40-70 km/sa), Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda çok kuvvetli ve fırtına (60-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı havanın ise hafta sonu itibari ile batıdan doğuya doğru yurdu terk etmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU
Meteoroloji'nin 5 günlük haritalı hava durumu tahminine göre, yarından itibaren ülke genelinde soğuk havanın etkili olması beklenirken kar yağışı da pek çok ilde bekleniyor. İstanbul'da da perşembe günü karla karışık yağmur bekleniyor.

Editör: TE Bilişim