Karaman'da bir grup gönüllünün, kimilerine göre "Erenler" olarak adlandırılan ve topluma kazandırılmaya çalışılan özel bir kitleye yönelik düzenlediği Ankara gezisi, büyük takdir topladı. Başta Gazeteci Hasan Uçar'ın gönüllü olarak ilgilendiği bu kişilerden oluşan 35 kişilik grubun dünkü adresi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara oldu.

Etkinliğin en dikkat çekici yanı, organizasyonun farklı siyasi görüşlerden gelen güçlü isimlerin sponsorluğuyla gerçekleştirilmesiydi. Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bu anlamlı etkinliğe destek veren isimler arasında; İş İnsanı Necati Babaoğlu, AK Parti Karaman İl Başkanı Murat Öztürk, MHP Karaman İl Başkanı Mustafa Gözel, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve Sudurağı Belediye Başkanı Mustafa Gül yer aldı.
TBMM ve Anıtkabir Ziyareti
Karaman’dan Ankara’ya giden 35 kişilik "Erenler" grubu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) önemli ziyaretler gerçekleştirdi. Grup, AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam başta olmak üzere, birçok üst düzey bürokratla bir araya gelerek büyük ilgi gördü.
Ziyaretin en anlamlı duraklarından biri ise Anıtkabir oldu. Grup, Anıtkabir ziyaretiyle Ankara çıkarmasını manevi bir şekilde taçlandırdı.
Sosyal medyada yapılan paylaşımlar ve olumlu yorumlar, Karaman’da geniş yankı uyandırdı ve bu özel kitlenin topluma entegrasyonu konusundaki farkındalığı artırdı.








