Kuruluş veya kişi olarak size ait olan buluşu sahiplendiğinizi ve koruma altına aldığınızı gösteren belgelere patent belgesi denmektedir. Bu anlamda Patent nasıl alınır sorusuna doğru yanıt vermek son derece önemlidir.

Kişiler ve kuruluşlar bir keşif yaptığı zaman bundan doğacak hakları kendi inisiyatifine almak için doğru adımlar atmalıdır. Bu durumda patent belgesi almak için girişimlerde bulunmak gerekir. Bunun nasıl yapılacağı da merak edilen konu başlıkları arasında yer alıyor. Sizler için bu sorulara yanıt vereceğiz.

Patent almak neden önemlidir?

Buluşa sahip olan kişi bahsi geçen ürünü; üretme, satma ve ithal etme hakkına sahip olması durumuna patent hakkı ismi verilir. Somut olarak bunu göstermek adına patent almak gerekir. Bu noktada ilk adım Türk Patent ve Marka kurumuna başvuru yapmaktır. Sonrasında gerekli olan araştırma raporu verilir. Araştırma raporu yayınlandıktan sonra patent inceleme raporu verilir. Uygun olması halinde patent belgesi alınması söz konusu olur.

Sistem patent şirketi, tüm bu süreçte profesyonel düzeyde sizlere yardımcı olmaktadır. Eğer patent nasıl alınır sorusuna yanıt arıyorsanız bunun için şirket ile irtibata geçebilirsiniz. Patent vekili olarak süreç sizler için şirket tarafından yönetilmektedir. Keşiflerinizi kendi himayeniz altına almanız halinde, bunun satışını da yapmanız söz konusu olur. Aksi halde herhangi bir şekilde ispat etmeniz söz konusu olmayacağı için mağdur durumuna düşebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için: https://www.sistempatent.com.tr/ bağlantısını şimdi ziyaret edin.

Editör: TE Bilişim