Karaman genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, Başyayla ilçesinde maddi hasarlı bir felakete yol açtı. İlçeye bağlı Kışla Köyü’nde, üzerinde biriken kar kütlesinin ağırlığına dayanamayan bir küçükbaş hayvan ağılında çökme meydana geldi.

142 Can Kurtarıldı, 7 Kayıp Var

Olay anında ağılda bulunan hayvanlar enkaz altında kaldı. Köylülerin ve ekiplerin müdahalesiyle 142 küçükbaş hayvan zarar görmeden kurtarılarak güvenli bölgeye alındı. Ancak çöken çatının altında kalan 7 küçükbaş hayvan maalesef telef oldu. Olayda can kaybının daha yüksek olmaması, "buna da şükür" dedirtti.

Devlet Olay Yerinde

Olayın hemen ardından Başyayla Kaymakamı Neslihan Çakır, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burhan Öksüz ile birlikte Kışla Köyü’ne gitti.

Zarar gören işletmede incelemelerde bulunan Kaymakam Çakır, işletme sahibinden olayla ilgili bilgi aldı. Telef olan hayvanlar ve maddi hasar nedeniyle üreticiye "geçmiş olsun" dileklerini ileten Çakır, devletin vatandaşın yanında olduğunu belirterek hasar tespiti için gerekli talimatları verdi.