Referandum çalışmalarına Aralıksız devam eden AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Ayrancı ilçesinde halka hitap etti. Konuk, “Bu çağın gereği şu; karar süreçlerini hızlandırmamız lazım. Bu anayasa ile bu imkâna maalesef sahip değiliz. Çünkü bu anayasa yazıldığı günün Türkiye’si için bile zamanın ruhunu yakalayamamış bir anayasaydı. Mevcut Anayasa darbecilerin yaptığı Anayasadır, oysa milletimiz kendi iradesi ile büyüyen Türkiye’nin Anayasa’sını yapmak, ülkemiz hızlansın diye gerekli kapıları açmak istiyor” dedi.


Referandum çalışmalarına Aralıksız devam eden AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Ayrancı ilçesinde düzenlenen uygulamada halka seslendi. MHP’li Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı tarafından organize edilen uygulamaya Recep Konuk’un yanı sıra AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ve AK Parti Ayrancı İlçe Başkanı Turgay Set, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri ile birden fazla vatandaş katıldı. 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİRLİKTELİK
Referandum çalışmaları kapsamında Karaman’ı karış karış gezdiklerini ve yeni Anayasa’yı halka anlatmayı sürdürdüklerini belirten Recep Konuk, Ayrancı’ya bu gelişlerinin daha da anlamlı olduğunu ifade ederek “16 Nisan’a kadar bıkmadan usanmadan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve yeni Anayasayı hemkentilerimize anlatmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda Ayrancı ilçemizde daha önce bir toplantı gerçekleştirdik ve ilaveten köylerini de ayrı ayrı ziyaret ettik. Bu defa Ayrancı ilçemize gelişimizin farklı bir anlamı daha var. Bu yeni Anayasanın Meclis Genel Kurulundaki çalışmalarına ve halk oyuna sunulmasında önemli katkıları olan Milliyetçi Hareket Partisine mensup Belediye Başkanımız Yüksel Büyükkarcı tarafından organize edilen uygulamadayız. Bugün bu salonda farklı görüşten hemkentilerimizi bir araya getiren ise ülkemizin geleceğini oylayacağımız yeni anayasa. Daha halk oylamasına gitmeden 16 Nisan’da oylayacağımız yeni anayasa ilk meyvelerini vermiş ve Ayrancı ilçemiz ülke geneline taşımak istediğimiz bu beraberliği, kenetlenmeyi sağlamış. Buradaki bu coşku ve beraberlik gösteriyor ki Ayrancılı hemkentilerimiz kararını çoktan vermiş ‘Evet’te kenetlenmiş. Tüm Türkiye’ye örnek olacak bu duruş için de her birinize tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

KONUK, “KARAR SÜREÇLERİNİ HIZLANDIRMAMIZ LAZIM”
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, konuşmasında “zamanın da olayların da hızlı aktığı bir çağdayız. İletişimin hızlandığı, ülkelerin ve dünya gündeminin saatten saate bile değiştiği bir çağdayız. Çağın ruhuna kulak vermeliyiz, zamanı anlamalıyız. Artık meseleler, sorunler karşımıza göstere göstere gelmiyor. Bu çağı ıskalayamayız. Ekonomideki, güvenlikteki riskler ağır ağır oluşmuyor. Günü gününü tutmayan bir çağdayız. Bu durum yalnızca risklerle sınırlı değil, fırsatlar da önümüzden kaplumbağa hızıyla değil, tavşan hızıyla geçiyor. Yani önümüze fırsat çıktığında, bu fırsat mıdır değil midir diye tartışacak zamanımız yok. Önümüze çıktığında yakaladık yakaladık, yakalayamadık arkasından bir bardak soğuk su içeceğimiz bir çağdayız. Bu çağın gereği şu; karar süreçlerini hızlandırmamız lazım. Bu anayasa ile bu imkâna maalesef sahip değiliz. Niye? Çünkü bu anayasa yazıldığı günün Türkiye’si için bile zamanın ruhunu yakalayamamış bir anayasaydı. Mevcut anayasa darbecilerin yaptığı Anayasadır, oysa milletimiz kendi iradesi ile büyüyen Türkiye’nin anayasasını yapmak, ülkemiz hızlansın diye gerekli kapıları açmak istiyor” dedi. 

YÜKSEL BÜYÜKKARCI; “GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE, GÜÇLÜ BİR DEVLET, GÜÇLÜ BİR MİLLET İÇİN ‘EVET’ DİYORUZ”
Güçlü bir Türkiye için, güçlü bir devlet için ve güçlü bir millet için ‘Evet’ dediklerini belirten Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı ise yaptığı konuşmada, “Ülkemiz önemli süreçten geçiyor. Bu süreçte birliğe ve kenetlenmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bize siz MHP olarak yeni Anayasayı niye destek veriyorsunuz diye soruyorlar. Biz kişilere değil sisteme ‘Evet’ diyoruz. Bunun sebebi de devlet işlerinin daha süratli yürümesi, sistemin daha fonksiyonel olmasını istediğimiz için, devlet işlerindeki tıkanmaların aşılması için ‘Evet’ diyoruz. Bizi anlamak istemiyorlar. Biz Türk milleti olarak öyle bir coğrafyadayız ki başımızı kaldırınca bir tarafımız Balkanlar, bir tarafımız Akdeniz, diğer tarafta Karadeniz ve Ortadoğu. Biz enerji kaynaklarına açılan bir kapıyız. Bundan kaynaklı dış güçler ülkemizi dün olduğu gibi bugünde zayıflatma ve güçsüz düşürme adına atılımler yapmakta haritaları tekrar çizmek talep etmektedir. Bütün bunları göz önüne aldığımızda bölgemizde güçlü bir Türkiye ve güçlü bir yönetime ihtiyaç olduğu görülmektedir. Maalesef bunu göremeyenler var. Bundan kaynaklı güçlü bir Türkiye için, güçlü bir devlet için, güçlü bir millet için ‘Evet’ diyoruz ve yeni anayasayı destek veriyoruz. Türkiye bu yeni anayasa ile bölgedeki gücüne güç katacaktır bundan şüphemiz yok” dedi. 

“TARIMA DAMLAYAN HER DAMLA KIYMETLİDİR”
Ayrancı ilçesindeki programın sonrasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Karaman ve Konya'da tarımsal verimin arttırılması, sosyal alt yapı ile üretime dair alt yapının iyileştirilmesi, kırsal kesimdeki fakir halkın yaşam koşullarının iyileştirilmesini amaçlayan Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi'nin açılış törenine katılan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, burada da önemli açıklama yaptı. İlk olarak projeyi değerlendiren Konuk, tarımı önemsediklerini tarımsal ekonominin, tarımsal sanayinin içinden gelen biri olarak tarıma damlayan her damlanın kıymetli olduğunu belirterek, “Bu proje de bizim açımızdan önemlidir. 22 Milyon 271 Bin €. Yani 86 Milyon 500 Bin Liralık bir projenin bu bölgede hayata geçiriliyor olması bu bölgenin KOP Projesinden sonra tarım sektörüne yönelik en yüksek bütçeli projelerinden biri olma özelliği de taşıyor. Projede bulunan 11 ilçe ve 212 köyün belirlenmesi de doğru yapılmış. Proje tarıma elverişli arazi varlığı sınırlı, dağlık bölgelerde uygulanacak. Bu önemli bir detay. Bu ilçelerimiz ve bu ilçelerimizin köyleri ile o köylerde geçimini tarımdan sağlayan üreticilerimizin ellerindeki arazi miktarı sınırlı. Bu üreticilerimizin ovadaki üreticiler gibi büyük arazilerde hacimli üretim yapma imkânı yok. Burada bir noktayı da belirtmem lazım, ovalardaki büyük arazilerde de burada üretilebilecek olanı, buradaki lezzet ve kalitede üretmek olası değil. Rabbim belki sınırlı arazi bahşetmiş, ancak diğer imkânları da önümüze sermiş. Buralarda hacimli üretim yapamayız yalnız nitelikli üretim yapabiliriz. Özel ürünleri bu özel coğrafyada üretebiliriz. Yani Göksu Taşeli Havzasının köyleri tonajlı üretim yapamazlar ancak tonajlı üretimden daha kıymetli nitelikli üretim yapabilirler. Hacmin yerine niteliği, kaliteyi koyuyor. Proje kiraz, üzüm, çilek gibi pazar dşayeti yüksek ürünlerin, özel ürünler olan tıbbı ve aRomatik bitkilerin üretim üslerinden birinin bu bölge olmasını hedefliyor. Yani Torosların havası, suyu ve bereketi sofralara lezzet olsun, tat katsın, hastalara şifa olsun, sofralar tatlanır hastalar deva bulurken de Torosların sahipleri refaha kavuşsun, projenin tek cümlelik özeti budur” dedi. 

“TÜRKİYE SADECE AVRUPA BİRLİĞİ FONLARI İLE BÜYÜMEDİ”
Recep Konuk’un salonda bulunan ve uygulamaya katılan yabancı misafirlere atfen yaptığı konuşma da khamlecılar tarafından büyük alkış aldı. Türkiye’nin son 14 yıldaki büyüme rakamlarını yalnızca Avrupa Birliği fonları ile sağlamadığının önemini vurgulayan Konuk, "Avrupa Birliği üyeliği için yılardır kapıda bekletilen ülkemize sürekli şartlar sunarak yerine getirilmesini isteyen Avrupa Birliği, Türkiye’nin o belirtilen şartları ve düzenlemeleri yerine getirmesine rağmen, bizden istenen düzenlemeleri bile yerine getirmeyen ülkeleri Avrupa Birliği’ne dâhil etti. Hiç kimse merak etmesin biz tarihimizin o güçlü Osmanlısını, Selçuklusunu, Göktürkün Oğuzun Peçeneğin birikimlerinin sonuçlarını Allah’ın izniyle önümüzdeki yıllarda alacak o büyük Türkiye’yi hep beraber ayağa kaldıracağız. Biz güçlüysek, Türkiye güçlüyse bundan yalnızca Türkiye’de yaşayanlar değil tarihte olduğu gibi tüm insanlık nasibini alır” dedi.
 
KONUK, BM’Yİ GÖREVE ÇAĞIRDI 
Suriye'nin İdlib bölgesine atılan kimyasal gaz saldırısı ile ilgili da konuşan Konuk, Suriye konusu ile ilgili da Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’ni göreve davet ederek “Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlere saygı duyuyorum ancak biraz da görevinizi yapın. Sınırlarımızda kimyasal silahlar kullanılarak bizim insanımız vuruluyor. O sınırların diğer tarafında kalanlar bizim kardeşlerimiz. Sonuçta insanlık vuruluyor. Ey Birlemiş Milletler Allah aşkına işinizi birde doğru yapın. Bir de gelin buralara müdahil olun. Şimdi müdahil olmayacaksınız da ne zaman olacaksınız?” dedi.

Editör: TE Bilişim