Konya’da başlayan Uluslararası Konya Torku Mevlana Turu’nun (İnternational Tour Of Torku Mevlana) 2'nci etabı Karaman’da sona erdi. Mevlana Müzesi önünden start alan sporcular, 125 kilometrelik Konya-Karaman etabı Aktekke Kent Meydanı’nda turu tamamladı. Bisiklet turu yarışında dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından madalyaları verildi.

Uluslararası Konya Torku Mevlana Turu sonunda yapılan ödül töreninde konuşan Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, “Böyle bir organizasyona Karaman’ın da dahil edilmesi bizleri de çok mutlu etti. Konya Karaman Niğde Aksaray bisikletin ata sporunun olduğu yerler. Yani bisiklet sporu için uygun bölgelerdir. İnşallah bundan sonra Karaman’dan da milli sporcular çıkaracağız. Federasyon başkanımızdan Karaman için BMX Olimpik Bisiklet Pisti sözün aldık. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanımıza ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SIRP SPORCU BİRİNCİ OLDU

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun düzenleyip Konya Torku Şekerspor'un ev sahipliği yaptığı ve 5 ülkeyle Türkiye'den 3 takımının katıldığı Uluslararası Torku Mevlana Turu 2'nci etabında birinci olan Sırbistanlı sporcu Ivan Stevic altın madalyasını Spor Eğitim Daire Başkanı Saim İsmail Gedikli’den, 2’inci olan Konya Torku Şeker Spor’dan Ahmet Örken gümüş madalyasını Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’ndan, 3’üncü olan Yunanistanlı sporcu Charalampos Kastrantas ise bronz madalyasını Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’dan aldı.

SPROCULARA MAYOLARI GİYDİRİLDİ

Bisiklet Turu yarışının mayo klasmanında da sporculara mayoları giydirildi. Mayo sprint yarışı dalında 1’inci Konya Torku Şeker Spor’dan Ahmet Örken, mayo yokuş yarışı dalında 1’inci Kocaeli Brisa Spor’dan Onur Balkan, mayo genel klasman da ise 1’inci yine Konya Torku Şeker Spor’dan Ahmet Örken oldu. Bu kategorilerde 1’inci olan sporculara mayoları AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker ile Karaman Valisi Murat Koca tarafından giydirildi.

Uluslararası Konya Torku Mevlana Turu’unun 3’üncü etabı yarın sabah Karaman-Konya yarışı ile devam edeceği öğrenildi.
Editör: TE Bilişim