Dönem dönem bazı firmalar tarafından yapılan sözde indirim kampanyalarının gerçeği yansıtmadığını , tamamen tüketiciyi aldatmak için böyle bir yola gidildiği ama bu hem dinen hem de ahlaki yönden iyi bir davranış olmadığını söyleyen tüketici dernek yetkilileri , firmaları artık halkı aldatmamaları konusunda uyardı.

Değişik yollarla halka bu sözde indirimleri duyurarak hiç bir değişiklik yapmadan indirim furyası oluşturarak hem halkı gereksiz alış verişe teşvik etmekte, hem de halkı kandırma yöntemiyle haksız kazanç elde etmekte olduklarını söylediler. Bu aldatma mağduru olduğunu iddia eden bir tüketici o indirimi yapan, bilbord gibi değişik ilan panolarında boy boy indirim yaptığını söyleyen firmalara soruyor ;

1- Kampanyasını yaptığınız sözde %50 indirim ürününden şu an demek ki hala kar ederek bu indirimi yapıyorsunuz. Demek ki indirimden önce siz %100 üzerinde aynı üründen kar mı elde ediyordunuz ? Müslüman bir ülkede yaşıyorsak ticarette belirli bir orandan fazla kar elde etmek haram olduğunu bilmiyor muydunuz ?

2- Sözde indirimli ürünlerin fason olarak üretildiği ama ilanlarınızda bunu tüketiciye söylüyor musunuz ?

3- Sözde indirimli ürünleri indirime girmeden önceki dönemlerde en az %100 kar elde etmenize rağmen bunu vergi dairesine bildiriyor musunuz ? daha neler neler bunun gibi soruların cevapları nasıl ki cevapsız kalacağı gibi tüketici dernekleri bu tür oyunlara gelmemeleri konusunda tüketicileri, halkı aldatmamaları konusunda da firmaları uyardı.

Editör: TE Bilişim