Kurban Bayramı, Müslümanlar için hem anlamlı hemde önemli günlerden birisidir. Kurban Bayramı, Allah’a yaklaşmak ve günahlardan arınmak  için yapılan bir ibadettir. Kurban Bayramı’nda her yıl Mekke’de hac ibadeti de gerçekleştirilir. Kurban Bayramı’nın her sene 11-12 gün öne gelmesinin nedeni bayramın takviminin Hicri takvime göre olduğundan kaynaklıdır.

Kurban Bayramı’nın manevi boyutunu kısaca ele aldıktan sonra memlinkarın merakla beklediği 2017 yılında Kurban Bayramı tatili kaç gün olarak sorusunun yanıtını verelim.

2017 yılında Kurban Bayramı 31 Ağustos 2017 tarihinde arefe olmak suretiyle 1 Eylül 2017 tarihinde başlayacak. 1 Eylül’de başlayan bayramın son günü ise 4 Eylül’dür.

Kurban Bayramı’ndan hemen önce milli bayramımız olan 30 Ağustos Zafer Bayramı bulunmaktadır. Takvim incelendiğinde 30 Ağustos Çarşamba gününü denk gelmektedir. Kurban Bayramı’nın son günü olan 4 Eylül ise Pazartesi günüdür.

Devletten bu konu ile ilgili herhangi bir resmi açıklama gelmese de beklenilen olay tatil günlerine Pazartesi ve Salı günlerinin de katılacak olmasıdır. 28 Ağustos’tan önceki haftasonlarını da dahil edersek toplamda Kurban Bayramı ve Zafer Bayramı 10 gün tatil kullanılmış olacak.

Kurban Bayramı’nda dikkat edilmesi gereken bir husus Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Faruk Çelik’in yaptığı açıklamadı. Faruk Çelik yaptığı açıklamada bu sene Kurban Bayramı’nda dişi kurban kesiminin yasak olduğunu açıklamış ve bu meselenin milli bir mesele olduğu vurgulamıştır.

Editör: TE Bilişim