Karaman’da İnternet Haberciliği

Son yılların gözde haber mecrası olan İnternet haberciliği, yalnızca İnternet üzerinden haber yapılması anlamına gelen bir habercilik çeşididir. Tüm dünyada internet haberleri, basılı yayınların aksine somut olarak okurlara ulaşmaz. İnternetin televizyon’dan farkı ise süresi belli saatli haber bülteni olmamasıdır. Özellikle son yıllarda görüntü paylaşımlarının artması ile birlikle İnternet haberciliği, videolarla desteklenmiş haberciliğe geçiş yapmaktadır.

Sanal ortamın çok hızlı ve kısa süre içinde hayatımıza girdiği yadsınamaz bir realite. Teknolojinin yaygın kullanımı ile çevrimiçi gazetecilik çeşidi ortaya çıktı. Basılı gazete, görsel televizyon ve işitsel radyo yayıncıları bir yandan da internet haberciliğine soyundular.

Karaman’da İnternet haberciliği yapan aşağı yukarı 20 web sitesi var. İnternet haber erişiminin kolay kullanılabilen bir sistem olması, cep telefonlarından bile çabucak ulaşılabilir olması, sansür edilemez olması ve okurla etkileşim kurulabiliyor olması bakımından bazı avantajlar da sunuyor.

Bütün bu avantaj ve hızlı erişilebilinirliğe rağmen internet haberciliğinin, basılı gazetecilik karşısında çok fazla itibar gösteremediği, güven sorunu yaşadığı bir muhakkak. Sanal haberciliğin yaygın kullanılması günlük gazetelerin tirajını düşürse de basılı gazetelerin İnternet sitelerine göre pek çok üstün yanları var. Kağıda basılmış gazetelerin elle tutulur olması, bilgisayarın monitöründen daha sıcak gelmektedir ve okurlara ayrı bir keyif verir. 

Karaman İlinde yayın yapan haber siteleri incelendiğinde, Karaman haber dünyası içinde internet haber sitelerinin ciddi bir yeri olduğu görülür. Özellikle Karaman’ın tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımına katkı sağlayan Karamandan.com haber sitesi, karaman haberleri yanı sıra kültürel içerikleri ile de dikkat çekiyor.

Sitede; Spor, sağlık, magazin, eğitim, gündem, otomobil, kültür, sanat, teknoloji, siyaset, ekonomi ve yaşam gibi kategorilerin yanı sıra emlak ilanları araç ilanları, iş ilanları ile ihale ve duyurular da yoğun olarak işleniyor. Karaman’dan haber sitesi, son dakika gelişmelerinide anbean okurlarına ulaştırmaktadır. 

www.karamandan.com özenle yaptığı özel haberleri sosyal medya üzerinden de paylaşarak yurt içi ve Karaman hariç yurt dışında yaşayan karamanlı okurlarına da ulaştırmaktadır.
Mevzunun başında söylediğimiz gibi internetin bu baş döndürücü gelişimi karşısında televizyon, gazete ve radyolarda bir bir internet âlemine girdiler.

Karaman’da bunun en güzel örneği; www.genckaraman.com. Çünkü yılların televizyon ve radyo yayıncısının internet haberciliğinde de başarı göstermesi çok da şaşırtıcı değildi. Genç FM ve GSRT adlarıyla televizyon ve radyo kanalları ile son 20 yıla damgasını vurmuş yayın organının internette; özel haber, fotoğraf ve video galerileri, köşe yazıları ile Karaman yerel gündemini yakından takip etmesi ve Özel Haber ve Röportajlarla içeriklerini renklendirmesi şüphesiz kendisine hit kazandıracaktı.

Editör: TE Bilişim