Karama Belediyesi’ne bağlı itfaiye Müdürlüğü, bünyesine iki yeni araç daha katarak filosunu güçlendirdi. İtfaiye Müdürlüğü, satın alınan yeni araçları 15 Temmuz Aktekke Kent Meydanı’nda halka tanıttı. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da, Başkan Yardımcıları Hacı Osman Ünüvar ve Abdullah Bağırgan ile beraber araçları inceleyerek İtfaiye Müdürü İsa Kayhan’dan araçların yöntem donanımları ile ilgili bilgi aldı.
    Karaman Belediyesi olarak her alanı güçlendirmek istediklerini ve bunun kendilerine bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, itfaiyeye de tam donanımlı iki adet araç kazandırdıklarını ifade etti. Her iki aracın da farklı özellikleri olduğunu, olası yangınlara anında ve etkin müdahale edebileceklerini belirten Başkan Çalışkan: “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini en uygun şekilde güvenliğini sağlamak, olası yangınları ve kazaları en az zararla atlatabilmek için filomuza son teknoloji ürünü iki yeni araç daha kazandırdık.
    Merdivenli aracın özelliği; 25 saniyede kurulabilen, 32 metre yüksekliğinde merdivenli, merdivenin son 3 metresindeki kırılımı ile 10 katlı bir binanın çatının görünmeyen iç noktalarına müdahale edebilme özellikli, olay yerinde personele ve mahsur kalan vatandaşa yaşamsal oksijen verebilme özelliğini sunan tam donanımlı bir kurtarma aracıdır.
    Öncü itfaiye aracı ise; 4 ton su kapasiteli olup, önden, arkadan ve yanlardan su verme, bunun yanı sıra yine araç önünde ve çatısındaki monitör vasıtasıyla farklı noktalara su alma, perdeleme ve şemsiyeleme özelliğini sunantir. Araç üzerinde bulunan son teknoloji Cafs sistemi ile köpük verme, 1 litrelik bir köpük ile 30 metreküp alanı köpük ile kaplayabilme özelliğini sunantir. Yine araç üzerinde bulunan jeneratör vasıtasıyla elektriğin bulunmadığı olay yerlerinde duman tahliyesi yapıp, kesici, delici araçları çalıştırabilme ve kurtarma yastıklarını şişirme özelliğinde son teknoloji bir itfaiye aracıdır.
    Ümit ederiz şehrimizin hiçbir yerinde yangın çıkmaz. Araç parkımızı imkânlarımız doğrultusunda yenilemeye gayret edeceğiz” dedi. 
 

Editör: TE Bilişim