Platform adına açıklama yapan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir; 

Mazlumun dostu, zalimin düşmanı değerli kardeşlerim: Karaman STK Platformu olarak; Darbeci mahkemelerin kararlarını protesto etmek için buradayız. Mursi ve mazlumlara sahip çıkmak için buradayız. Katil Sisi’yi lanetlemek için buradayız.

16 Haziran Salı günü darbe hukuku Mursi, Bedii ve Karadavi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin idam kararıyla ilgili görüşünü müftülüğe onaylattırdı.

Yazıklar olsun…

Mursi’ye ve Mısır halkına karşı veriline haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İdam kararları Mısır’daki vahşetin tescilidir. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir.

Haklı olanları cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz.

Kazanacağız… Zalimlere karşı iyiler kazanacak, siyonizmin tetikçisi darbeciler, onuruna sahip çıkanları diz çöktüremeyecek. Mısır’a Ortadoğu’ya özgürlük direnişle gelecek.


Editör: TE Bilişim