Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: "Son yıllarda dar gelirliler başta olmak üzere her bütçeye uygun konut projeleri ile vatandaşlarımız ev sahibi oluyor. Hedefimiz daha çok vatandaşımızın bu imkânlardan faydalandırmak" dedi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, konut projelerinin gerçekleşmesinde Karaman Belediyesi'nin öncülük ettiğini belirterek şunları kaydetti: "TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz konut projeleri son yıllarda önemli bir ivme kazanmış durumda. Piri Reis Vadisi Projesi ve İşçi Konutları projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. Diğer yandan da bu projelerin ikinci etap hazırlıklarına başladık. Projelerin hayata geçirilmesi ve sağlıklı bir şekilde hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edilmesi noktasında son derece hassas ve özverili bir çalışma yürütüyoruz.
Organize sanayice çalışan işçi kardeşlerimize yönelik başlatılan konut projesinde 428 konutun inşaat çalışmaları da süratle devam etmektedir. Karaman tarihinin en prestijli konut projesi olan ve çalışmaları devam eden Piri Reis Vadisi Konut Projesi'nde ise toplam 728 konut inşa ediliyor. Her iki projede hak sahibi vatandaşlarımız İnşallah önümüzdeki yıl konutlarına kavuşacaklar. Ayrıca Piri Reis Vadisi projesinde ikinci etap çalışmalarımıza başladık.
Diğer yandan geçtiğimiz günlerde TOKİ tarafından açıklanan ve emekli vatandaşlarımızın ayda 250 TL taksitlerle ev sahibi olmaları için başlatılan çalışmalar sonucunda Karaman'a ilk etapta toplam 400 konut inşa edilecek. Bu sayı taleplere göre artırılabilecek.
Başkan Çalışkan, "Karaman Bir Çok Yönden Değer Kazanıyor"
Genel olarak değerlendirdiğimiz zaman tamamlanan, başlanılan ve proje aşamasında olan TOKİ konut projeleri ile her keseye uygun, her kesime uygun konutlarla vatandaşlarımız ev sahibi oluyor. Yapılan konutlarla yeni yerleşim yerlerine sahip olan kentimiz bu projelere bağlı olarak, yeni okullara, yeşil alanlara, sosyal donatılara ve ticarethanelere sahip oluyor. Bu da şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda değer kazanması anlamına geliyor.
Karaman Belediyesi olarak, konut ihtiyacı olan herkesimden vatandaşlarımızın ev sahibi olmaları adına çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim