Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü ve İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başkonak tarafından "Engelli Ailelere Manevi Destek" konulu konferans verildi.

Açılış konuşması, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven tarafından yapıldı. Sayın KONUKSEVEN şunları söyledi:” Kent Konseyi bünyesinde bulunan Engelli Meclisimiz, Sayın İlknur Harani başkanlığında faaliyetlerini sürdürüyor. Bizler ona bu görevde yer aldığı için teşekkür ediyoruz. Engelli Meclisimi farklı konularda konferanslar düzenlemeye devam edecek. Daha bilinçli ve empati duygusu yetişmiş bir kent için çalışmalarımıza özveriyle yaklaşıyoruz.”dedi.

Yapılan konferansta Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başkonak şunları söyledi:
"Karaman’da kurum, kuruluş ve şahısların ortak çalışmalarıyla engelliliğe yönelik farkındalığın artması için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Din Eğitimi ve öğretimi, din hizmetleri ve manevi bakım konusunda ilimizdeki tüm engelli bireyleri ve ailelerini kapsayacak projeleri yakında hayata geçireceğiz.Çocuğumuzun engelli olması bizi isyana değil, bu durumun imtihan olduğu bilinciyle sabretmeye sevk etmelidir. Bizler biliyoruz ki Allah (c.c) Zümer Suresi 10. Ayet-i Kerimede şöyle buyurmaktadır: Sabredenlere mükâfatları hesapsız bir şekilde verilir.” Sonuç olarak, “SİZLER ÖZEL İNSANLARIN ÖZEL AİLELERİSİNİZ. ÇOCUKLARINIZ, SİZLER İÇİN CENNETE BİR VESİLEDİR.” şeklinde konuştu.

Karaman Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı İlknur Harani, katılımlarından dolayı engelli ailelerine ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başkonak'a teşekkür etti.
 

Editör: TE Bilişim