Belediye Başkanı Atila Zorlu ve Ermenek Belediyesi Kadın Meclisi iş birliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Ermenekli kadınlarımıza bir farkındalık hediyesi olarak zeytin fidanı ve maske dağıtılacaktır. Zeytin fidanı dağıtımı 8 Mart pazartesi günü saat 10:00 ila 12:00 arasında eş zamanlı Lütfi Elvan Kent Meydanı, Yanan eski Kuran kursu önü ve Ahmet Keleşoğlu camii önü olarak 3 noktada dağıtılacaktır. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Atila Zorlu, Kadınlarımız hayatımıza çok şey kattı. Bu yıl istedik ki, kadının emeğine, eylemine, varlığına, bilgisine ve birikimine değer kazandıracak bir hediye ile teşekkür edelim. Bizim yönetim anlayışımızda, kadınlarımızın toplumun mimarları olduğunu asla unutmayacağız. Ermenek'in geleceğini kadınlarla birlikte kuracağız.  

1500 adet zeytin fidanının Ermenekli kadınlarımızın elinde berekete ve aydınlanmaya dönüşeceğine vurgu yapan Başkan Zorlu, Ülkemizin ve ilçemizin kalkınmasında kadının varlığını ve emeğini çok önemsiyoruz. "Zeytin" ağaçların bilgesidir. Yaşamın bilgesi kadınlarımızın elinde bu fidanlar, bu topraklarda berekete ve aydınlanmaya dönüşecektir. Zeytin; birliktir, berekettir, adalettir, sevgidir sevinçtir, katıktır, umuttur. Bu duygularımızı bu topraklarda birlikte yeşerteceğiz. Eğitimde, üretimde her alanda kadınlarımız ile birlikte seferberlik içinde olacağız. Beraber çalışacağız, birlikte başaracağız. 

Bu duygu ve düşüncelerimle, varlığı ile hayatımızı güzelleştiren tüm kadınlarımızın; 8 Mart Dünya  Kadınlar Günü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunuyorum  ifadelerini kullandı. 

Tarih boyunca kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı’nın görünmez kahramanları olan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımız, geleceğimizin inşasında önemli rol oynamaktadır. Türk kadınları; bu toprakların vatan kılınması adına eşsiz mücadeleler vermiş, vatan, bayrak ve millet sevdasıyla yetiştirdikleri evlatlarını cepheye göndermekle kalmamış, bu uğurda gerektiğinde düşmana karşı kendileri savaşmışlardır. Öyle ki; Nene Hatun, Kara Fatma, Şerife Bacı gibi nice Türk kadını şanlı tarihimizin kahramanlık listesinde yerlerini almıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazi yakını kadınlarımız olmak üzere sevginin, fedakârlığın sembolü olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularla kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Atila Zorlu – Ermenek Belediye Başkan

Editör: TE Bilişim