Konya'nın Ereğli ilçesinde bir günde 576 kişi bulantı, kusma, ishal şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Hastaneler doldu taştı nöbetçi eczane sayısı artırıldı.


Ereğli'de şebeke suyundan kaynaklandığı iddia edilen salgın büyüyor. 24 saatte 576 kişi hastaneye başvurdu. Hastaneler dopup taşarken şehirde nöbetçi eczane sayısı da artırıldı.


KAYMAKAM AÇIKLAMA YAPTI
Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Ereğli Devlet Hastanesine dün gece yarısından itibaren bulantı, kusma ve ishal şikayetleri ile normalin üzerinde bir başvuru olduğunu belirtti. Bulantı, kusma ve ishal vakalarındaki normalin üzerinde artış ile ilgili olarak ilgili tüm kurumların çalışmaya başladığını vurgulayan Çakıcı, şunları kaydetti:

"Vaka sayısının artış nedeni henüz belirlenememiş olmakla birlikte vaka sayısının artışına neden olabilecek etmenler titizlikle araştırılmaktadır. Hastaneye başvuran hastalarımızın genel  sağlık durumları iyi olup poliklinik hizmeti veren doktor sayımız yeterli durumdadır. Bugün hizmet veren nöbetçi eczane sayımız artırılmıştır."

AK PARTİ; KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
AK Parti İlçe Başkanı Zübeyir Dursun da yaptığı açıklamada, Ereğli Kaymakamlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, KOSKİ ve Devlet Hastanesi yönetimi ile Salgın Kriz Masası oluşturulduğunu ifade etti.

Dursun, acil servise bulantı, kusma ve ishal şikayetiyle başvuruların artması nedeniyle yapılan ön tetkiklerde içme suyu analizlerinde salgına sebebiyet verebilecek verilere rastlanmadığını vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

SUYUMUZ TEMİZ
"Hastanemize başvuran vakalarda korkulacak bir durum bulunmamakta olup hastaların gerekli tetkik ve tedavileri devam etmektedir. Bu vakalardan başka bir sağlık kuruluşuna sevk bulunmamaktadır. Ereğli'de 2022 başından bu yana 115 noktada toplamda 1798 klor bakiye ölçümü yapılmış olup, uygunsuzluğa rastlanmamıştır. 9 Mayıs'ta da 10 noktadan (Belkaya Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, Zengen Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, Acıpınar Mahallesi İlkokulu, Aziziye Mahallesi KOSKİ Hizmet Binası, Çayhan Mahallesi Rahime ve Kadir Özer Ortaokulu, Bulgurluk Mahallesi Camisi, Bahçeli Mahallesi Camisi, Ziya Gökalp Mahallesi Özkoçlar Petrol, Melicek Mahallesi Camisi, Ulumeşe Mahallesi Camisi) alınan içme suyu numunelerinde salgına sebebiyet verecek değerlere rastlanmamıştır. İlçemizde yaşayan her bir vatandaşımızın sağlığı bizim için değerli olup gereken önlemler alınmaktadır. Tüm bu sebepler dikkate alındığında içme ve kullanma sularından kaynaklanan bulaşıcı bir rahatsızlığın olduğu konusundaki asılsız söylentilere itibar edilmemesi gerekmektedir. İlçe Sağlık Müdürlüğü ve KOSKİ ekipleri kesintisiz bir şekilde denetimlere devam etmektedir."


DOKTOR YETERSİZ
Ereğli Devlet Hastanesi’ ne rahatsızlanan kızını götüren Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal, hastanedeki doktor eksikliği sorununun bir an önce çözülmesi gerekiyor, dedi.

Dün geceden bu yana aşırı derecede yoğun olan Ereğli Devlet Hastanesi’nde doktor yetersizliğinden şikayet eden Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal, vatandaşların daha fazla mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

Halkapınar Belediye Başkanı Mehmet Bakkal, rahatsızlanan kızını Ereğli Devlet Hastanesi’ne getirdi. Hastanede yaşanan yoğunluğa karşın, acil serviste hizmet veren doktor sayısının yetersiz olduğunu belirten Başkan Bakkal, “İnsanlar yaşanan salgın nedeni ile hastaneye akın ediyorlar ancak hastane yönetimi yetersiz doktorla hastalara müdahale etmeye çalışıyor. Bir an önce daha fazla doktorun görevlendirilerek vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

EREĞLİ'DE SON DURUM
Ereğli’de yaşanan amansız salgın sonrasında hastaneye akın akın hastalar gelmeye devam ediyor. Konya Ereğli’de henüz sebebi bilinmeyen bir salgın nedeni ile çok sayıda vatandaş kusma, ishal ve bulantı şikayeti ile hastaneye geldi.

Editör: TE Bilişim