Ülkemizde koronavirüs tedbirlerinin başarıyla uygulanmasının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan sınavların nasıl yürütüleceğine ilişkin konular da merak edilmeye başlandı. 
Bu yıl mümkün olduğu kadar sosyal mesafe kurallarına uyularak oturma düzenlerinin yapılacağı ve girişte öğrencilere maske ve dezenfektan dağıtılacağı sınavlar, bu yeniliklerin haricinde diğer yıllarda olduğu gibi gerçekleştirilecek. 
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, haziran ayında gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (MSÜ) girecek adaylara hatırlatmalarda bulundu.
Rektör Akgül, 14 Haziran Pazar günü yapılacak olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-MSÜ) ile 27-28 Haziran tarihlerinde üç oturum halinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2020-YKS) girecek adaylara başarılar dileyerek dikkat edilmesi gereken hususların altını çizdi.
Öğrenciler sabah oturumu için saat 10.00'da, öğleden sonra oturumu için saat 15.30'da bina içinde olmalı
Rektör Akgül, adayların saat 10.15'te başlayacak sınavlar için en geç saat 10.00'da, öğleden sonra ise saat 15.45'te başlayacak olan YKS Yabancı Dil Testi için en geç saat 15.30'da bina içinde olmaları gerektiğini, aksi halde hiçbir şekilde sınava alınmalarının mümkün olmadığını belirterek öğrencilerin zamanı iyi yönetmesi gerektiğini vurguladı.
"Adaylar, tedbiren yanlarında vesikalık fotoğraf bulundursunlar"
Adayların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için tedbiren yanlarında vesikalık fotoğraf bulundurmalarını tavsiye eden Rektör Akgül, öğrencilere şu hatırlatmalarda bulundu:
"Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini; T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinmelidir. Adaylar, her bir oturum için ayrı bir belge düzenlenmiş olduğunu unutmamalı ve sınav günü ilgili sınavın belgesiyle birlikte sınava gelmelidir. Sınava Giriş Belgelerinin üzerinde adayların sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafları yer almakta olup adayların sınav merkezini önceden gidip görmeleri kendilerinin yararına olacaktır. Adaylar, Sınava Giriş Belgelerinin yanı sıra muhakkak yanlarında nüfus cüzdanlarını ya da geçerli kimlik kartlarını bulundurmalıdırlar. Ayrıca adayların nüfus cüzdanlarında soğuk damga, güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası yer almalıdır. Sürücü belgesi ise hiçbir şekilde kimlik kartı yerine geçmemektedir. Zorunlu olmamakla birlikte tedbir amaçlı olarak adayların yanlarında birer adet güncel vesikalık fotoğraf getirmelerini tavsiye ederim. Adaylar, sınava gelirken şeffaf pet şişe içinde su, basit anahtar, basit toka ve kemer, ulaşım kartı, para, dezenfektan ve kolonya getirebilirler. Ancak adaylar yanlarında çanta, cüzdan, cep telefonu, banka kartı, kol saati, takı, aksesuar, güneş gözlüğü gibi eşyalar bulunduramazlar."
Rektör Akgül, son olarak sınava girecek adaylara başarılar dileyerek "Tüm adayların sınav stresine mağlup olmadan ve hiçbir şekilde umutsuzluğa kapılmadan sınavlarını başarıyla gerçekleştirmelerini diliyor; şimdiden sınav sonuçlarının kendileri için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca sınavların güven içinde yürütülmesi için azami derecede çaba ve özen gösteren sınav görevlilerine de kolaylıklar diliyorum." dedi.
 

Editör: TE Bilişim