Karaman’da koronavirüs tedbirleri kapsamında Kasım ayında sürücü kursları uzaktan eğitime geçti, teorik dersleri bilgisayar başında, direksiyon derslerini ise tedbirler ile tamamladı. Ancak direksiyon sınavları yapılamadı.

Kurslarda iki dönem biriken sürücü adayları ise heyecanla sınav günlerini beklediler.2020’nin son aylarında yapılamayan sınavlar için 2021 yılının ilk sınavında 30 ve 31 Ocak günlerinde sınavlar düzenlendi.Sınavın ilkleri arasına tarihten başka, sınavlar için yeni düzenlenen güzergâh da girdi. Çarşamba pazarı civarında kurslara ayrılan noktalardan hareket eden sürücü adayları,Lütfi Elvan Kongre merkezi önünden birinci toki arka kısmında okullar önünde bulunan geri park ve L park alanına gittiler. Sınavın Çarşamba pazarında başlaması ve ilk olarak parkların yapılması özellikle sınavı burada kaybeden sürücü adayları için tasarrufa dönüştü. Güzergahta otogar kavşağından dönüş alan sürücü adayları çevre yolundan valilik kavşağına giriş yaptı.

Bu bölgede Siyahser İlkokulu önünde Karaman Belediyesi’nin yeni çalışmalarından olan bağlantı yolu kavşak geçişinde sürücü adaylarının işi kolaylaştırdı.Yunuskent yokuşundan kısa süreli duraklama ile sınavın son kısmına giren adaylar pandemi yasaklarından dolayı sakin yollarda rahatça araç kullandılar

.Diğer bir taraftan da Çarşamba pazarı boşluğundan Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen sınav başlangıç noktası ve motosiklet sürücü adaylarından beğeni aldı.

Editör: TE Bilişim