Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Murat Ertekin’in Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi  Uluslararası Sanat Ve Tasarım Dergisi "International Journal Of Art And Desing (IJAD)” Açıklamaları.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi kuruluşu itibariyle genç bir fakülte olmakla birlikte kısa zamanda hem akademik performansta sürekli yükseliş eğilimi gösteren hem de ülkenin her anlamda gelişmesi için bilim ve sanatta sayısız etkinliğe imza atan özelliği ile varlığını sürdürmektedir. İçinde bulunduğumuz salgın döneminde sanat adına bizleri umutlandıran ve destekleyen gelişmelerin başında alana yönelik soru ve arayışlarla bilimsel ve sanatsal çalışmaların aralıksız sürmesi ve gelişmesidir. Bizlerde bu amaçla ve nitelikli bir yayın oluşturma noktasında sanat için tüm alternatif seçenekleri ortaya koyarak bilimsel kimlik, ilke ve amaçlarından taviz vermeden yeni araştırma ve çalışmaların odağında olmak arzusundayız. Kadim bir kültür ve medeniyet şehri Karaman’da kurulmuş üniversitemiz, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi dergisi ile ilk sayısında sosyal ve beşeri bilimler kapsamında kültür, sanat ve tasarım alanına ulusal ve uluslararası düzeyde katkıda bulunabilecek özgün bilimsel makalelerle uluslararası yayıncılık ilkeleri doğrultusunda yayın hayatına başlayacaktır. 

Bu bağlamda;
İlk sayımıza akademisyen ve araştırmacıların dikkatini çekme, teşvik ve önder olma anlamında ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi olan, çalışmalarını saygı ve minnetle takip ettiğimiz saygı değer bilim insanlarına özel bir yer vererek başlamak arzusundayız.

Makalelerde araştırmaya dayalı olma, alana katkı sağlama, alanın diğer disiplinlerle ilişkisini ortaya koyma, uygulamalı çalışmaların sonuçlarını akademik bir yaklaşımla sunma, uygulamaya ilişkin öneriler ortaya koyma, yeni ve farklı gelişmeleri irdeleme ve güncel olma ölçütleri ile kapsamını; başta Türk sanatları, geleneksel sanatlar, güncel sanatlar, disiplinler arası sanat, resim, grafik tasarım, görsel iletişim, animasyon, seramik, endüstriyel tasarım, mimarlık, iç mimarlık, çevre tasarımı, kentsel tasarım, müzik, sahne sanatları, oyun tasarımı, sanat ve tasarım alanlarının yanında, sanat felsefesi, sanat sosyolojisi, sanat tarihi, halk bilim, göstergebilim, ve mitoloji alanlarıyla bilimsel çalışmalarla oluşturan uluslararası hakemli bilimsel bir dergidir. Yayın dili Türkçe ve İngilizce olan dergi, aynı zamanda sanat ve tasarım eğitimine ilişkin kuramsal ve yöntemsel yaklaşımları içeren makalelerle oluşacak olan "International Journal of Art and Design (IJAD)”, e-dergi şeklinde ve kör hakemlik sistemi ile açık erişim politikalarına uygun olarak yayımlanacaktır. 

İlk sayımızın hazırlanmasına katkı sunan yazarlarımıza, titiz ve özenli incelemeleri için editörlerimize, hakemlerimize, dergimizin tasarımını gerçekleştiren tasarım ekibine ve dergimizin size ulaşmasında, hazırlık süreçlerinde özverili bir emek ortaya koyan çok değerli ekibimize şimdiden teşekkür ediyorum. 
 

Editör: TE Bilişim