Uzmanlar uyarıyor. Derhal doktora gidiniz.

Karaman'da geçtiğimiz ay polis ve jandarma tarafından yapılan fuhuş operasyonlarında gözaltına alınan ve sağlık kontrolüne gönderilen şüphelilerden 2'si yabancı uyruklu kadın birisi travesti olmak üzere 3 kişide hastalık tespit edildi.

Karaman'da son bir yıl içerisinde polis ve jandarma özellikle yabancı uyruklu kadınlarında aralarında bulunduğu fuhuş şebekelerine operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alınırken küçük yaşta çocukları fuhaşa teşvik etmekten de 2 kişi tutuklandı.

2'Sİ YABANCI KADIN BİRİ TRAVESTİ

Ekipler yaptıkları operasyonların ardından fuhuş yaptığı belirlenen kişileri sağlık raporları alınmak üzere hastanelere sevk etti. Hastaneden gelen raporlarla geçen ay yapılan bir operasyonda gözaltına alınan 2'si yabancı uyruklu kadın 1'i travesti olmak üzere 3 kişide yine cinsel yolla bulaşan hastalıklar tespit edildi.

Karaman'da ve ülke genelinde özellikle yabancı hayat kadınlarında çıkan hastalık oranlarının yükselmesi ile birlikte polis, jandarma ve il sağlık müdürlüğü ekipleri koordineli bir şekilde harekete geçti. Güvenlik güçleri yaptıkları operasyonlarla İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ise verdikleri sağlık eğitimleri ile bulaşıcı hastalıklarla mücadele başlattı.

MUTLAKA TEST YAPTIRIN

Uzmanlar, özellikle yabancı hayat kadınlarıyla ve travestilerle ilişkiye girmiş kişilerin mutlaka bir sağlık kuruluşuna giderek test yaptırmaları gerektiğini, aksi halde muhtemel cinsel hastalıkları kendi ailelerine de bulaştırma riskleri bulunduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim