Karaman’da öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 123 bin yardımcı kaynak kitap dağıtıldı. Temizel Ünlü Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesinde 12. sınıflara ise TYT-AYT yardımcı kaynak kitapların dağıtımı, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın katılımıyla yapıldı.
Millî Eğitim Bakanlığı, tüm eğitim kademeleri için öğrencilerin ek kaynak ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışma yaprakları, fasiküller, çalışma soruları, beceri temelli testler, LGS örnek ve YKS çalışma soruları gibi pek çok yardımcı kaynağı her ay düzenli olarak yayımlamaya devam ediyor. Bu kaynaklarla öğrencilerin yardımcı kaynak ihtiyacının ücretsiz giderilmesi amaçlanıyor. 
Bakanlığın dağıtım planı çerçevesinde Karaman’da merkez ve ilçelerin tamamında eğitim gören 8. ve 12. sınıf öğrencilerine, TYT-AYT ve LGS çalışma kitabı olmak üzere toplam 123 bin 325 yardımcı kaynak kitap dağıtıldı.
Temizel Ünlü Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen dağıtım programında konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Millî Eğitim Bakanlığının yardımcı kaynak kitap desteğinin veliler tarafından memnuniyetle karşıladığını belirterek bu destekle velilerinin üzerindeki önemli bir maddi yükün ortadan kaldırıldığını ifade etti. 
Millî Eğitim Bakanlığınca tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere destek sağlamak amacıyla hazırlanan ve 8 bin sorudan oluşan mayıs ayı yardımcı kaynak paketinin, yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinden erişime açıldığını da hatırlatan İl Müdürü Çalışkan, “Bakanlığımızca Karaman’a gönderilen yardımcı kaynak kitaplar Müdürlüğümüze ulaştıktan sonra hızlı bir şekilde tüm okullarımıza dağıtıldı. 8 ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak gönderilen yardımcı kaynak destek paketi ile birlikte bu yıl ilimizde 123 bin 325 yardımcı kaynak kitap dağıtımı gerçekleştirildi. Bugünde gençlerimize bir araya Bakanlığımızın hediye etmiş olduğu yardımcı kaynak kitaplarımızı dağıttık. Bizim onlardan tek isteğimiz devletimizin onlara sağlamış olduğu desteği en iyi şekilde değerlendirip vatanı ve milletini seven kültürel değerlerine bağlı ve ülkemizi daima yukarılara taşıyacak bireyler olarak yetişmesidir. İnanıyorum ki gelecekte gençlerimiz ülkemiz adına hep güzel işlere imza atacaktır.” diye konuştu.  


 

Editör: TE Bilişim