ÜNVER'İN GÜNDEMİ: BAKAN PAKDEMİRLİ'NİN KARAMAN’DAKİ SÖZLERİ

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Meclis’te 2 ayrı konuşma yaparak hem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Karaman’da gerçekleştirdiği ziyaretlere değindi hem de Lozan Antlaşması ile ilgili sözlerini eleştirdi.

PAKDEMİRLİ TARLAYA AYAK BASMADI

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin 8 Ekim Cuma günü geldiği Karaman'da iş adamlarına ait bir hayvancılık tesisini ve bir elma bahçesini ziyaret ettiğini, ardından ise beş yıldızlı bir otelde sektör toplantısı yaptığını aktaran CHP Karaman Milletvekili Ünver, “Sayın Bakan, Karaman'da köylü Mehmet Ağa’nın tarlasına ayak basmamış, nasır tutmuş elini sıkmamış, traktör römorkunun gölgesinde bulgur pilavına kaşık sallamamış, yanık koyun yoğurdundan ayran içmemiş, domatesi, soğanı tuza bandırıp yememiştir.” dedi.

ÇİFTÇİNİN SOFRASINA OTURMADAN SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ

Çiftçinin sofrasına oturmadan tarımın sorunlarının bilinemez ve çözülemez olduğunu ifade eden Ünver; “Tarımda girdi maliyetleri gün gün katlanıp ürününü hak ettiği değerde satamayan çiftçimiz borç batağına saplanmışken ‘Türkiye'de zarar eden çiftçi yok.’ diyebilen bir Tarım Bakanından da ancak böylesi bir tutum beklenirdi. Kendisini çiftçimizin ve üreticilerimizin vicdanına havale ediyorum.” diye konuştu.

LOZAN’A ÖMÜR BİÇMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL

Ünver, daha sonra bir konuşma daha yaparak Pakdemirli’nin AKP Karaman İl Başkanlığı ziyareti esnasında İsmet İnönü ve Lozan Antlaşmasına yönelik sözlerini eleştirdi. Konuşmasına “Tarımda ithalat rekorları kıran Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, ziyaret için geldiği Karaman'da haddini aşarak tarihi yeniden yazmaya kalkmıştır.” diye başlayan Ünver, Tarım ve Orman Bakanı’nın Kurtuluş Savaşı kahramanı, Lozan'ın mimarı, 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye atfen sarf ettiği "Lozan zafer değil, Türkiye'ye verilmiş bir mühlettir." sözünün tarihsel gerçeklerle alakası olmadığını belirtti.

BİLMEMEK AYIP DEĞİL, ÖĞRENMEMEK AYIP

CHP Milletvekili Ünver sözlerine şu şekilde devam etti: “Pakdemirli kendi kafasından Lozan'a yüz yıllık ömür biçmiştir. Lozan'a ömür biçmek, emparyalist dünya devletlerine düşmemişken Sayın Pakdemirli'ye düşmeyeceği de açıktır. Sayın Bakan unutmamalı ki oturduğu koltuk, kendisine, Kurtuluş Savaşı kahramanlarının, cumhuriyetin ve aziz milletimizin emanetidir. Tavsiyem; cumhuriyet, Atatürk, Kurtuluş Savaşı ve kahramanlarına düşmanlık edenlerin zırvalarını tekrarlamak yerine, işinin gereğini yapmasıdır. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır; daha da ayıbı, bilmediğini dahi bilmemektir.”
 

Editör: TE Bilişim