Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi Konferans Salonunda oluşturulan toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Sıhhat Müdürü Dr. Musa Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürü Yavuz Candan, okul yöneticileri ve sıhhat çalışanları katıldı.
“Öğrencilerimizin sıhhatli yetişmesi noktasında mühim görevlerimiz var”
Düzenlenen programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu eğitim camiasının her yönden mühim görevler üstlendiğini ifade ederek öğretmenlerin geleceğin neslini yetiştirdiğini vurguladı. İl Müdürü Kuntoğlu, “Bizler geleceğin neslini hazırlarken yalnızca eğitim öğretim faaliyetleri yeterli değil. Bu neslin ilaveten sıhhatli yetişmesi noktasında da mühim görevlerimiz var. Eğitimciler olarak okullarda öğrencilerimize ufak yaşlardan itibaren sıhhatli beslenmeyi kazandırmalıyız” dedi.
Projeler konusu ile ilgili oluşturulan başvuruları da değerlendiren İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu bilhassa Beyaz Bayrak Projesi konusu ile ilgili bütün okul müdürlerinin gereken hassasiyeti göstermesini istedi. Kuntoğlu, “Bu sene bilhassa Beyaz Bayrak Projesinin müracaatı konusu ile ilgili merkezde tespit edilen okul müdürlerinden yüzde yüz katılım istiyoruz. Hem de projeler konusu ile ilgili da bizlere bulgular açıklayan başta İl Sıhhat Müdürü Dr. Musa Şahin’e ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına son verdi. 
“Bizler öğrencilerimizin sıhhatli bir ortamda eğitim almalarını istiyoruz”
İl Sıhhat Müdürü Dr. Musa Şahin de Sıhhat Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı olarak ortak projelere imza attıklarını söyleyerek bu projelerin uygulanması noktasında okul müdürlerine mühim görevler düştüğünü belirtti. Musa Şahin, “Okul Sihhati Projesi konusu ile ilgili yeni bir uygulamaya geçildi. Bundan sonra okuldaki öğretmenlerin ve velilerin kontrolünde aile hekimliğine bire bir giderek öğrencilerimiz sıhhat taramasından geçecekler. Bizler öğrencilerimizin sıhhatli bir ortamda eğitim almalarını istiyoruz. Bu noktada Beyaz Bayrak Projesi bizim amacıyla çok mühim. Bu projede okul müdürlerimize mühim görevli düşüyor. Çünkü hepimiz çocuklarımızın daha temiz, sıhhatli ve tertemiz bir okulda olmasını istiyoruz” dedi. 
“Amacımız çocuklarımızı sıhhat okuryazarlığı bilinciyle yetişmiş bireyler olarak görmektir”
Müdürlük olarak amaçlarının bir belge vermek olmadığını dile getiren İl Sıhhat Müdürü Dr. Musa Şahin asıl hedeflerinin öğrencilerde sıhhat kültürü bilincini ilerletmek olduğunu vurguladı. Şahin, “Amacımız çocuklarımızı sıhhat okuryazarlığı bilinciyle yetişmiş bireyler olarak görmektir. Öğrencilerimiz nasıl ki harfleri öğrenerek okuma yazmaya başlıyorlarsa sıhhat okuryazarlığı da bizler amacıyla çok mühim. Okullarımız fiziki olarak yeterli seviyede. Bu çerçevede sizden ricam proje başvurularına gereken hassasiyeti göstermenizdir” ifadelerine yer verdi. 
Konuşmaların sonrasında Okul Sihhatinın Geliştirilmesi, Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak Projeleri konusu ile ilgili okul yöneticilerine Hemşireler Handan Altunkan, Hatice Ekinci ile Çevre Sihhati Teknisyeni Hüseyin Güneş doğrulusunda bilgilendirme yapıldı.

Editör: TE Bilişim