Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde düzenlenecek olan 2020 TOKİ çekilişi için geri sayım devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde düzenlenecek olan 2020 TOKİ çekilişi için geri sayım devam ediyor. 

Karaman ve 81 ilde 100 bin sosyal konutun sahiplerini bulacağı TOKİ kura çekimi tarihine yönelik araştırmalar şubat ayına girilmesiyle hız kazandı.

2020 yılının şubat ayında gerçekleştirileceği daha önce yetkili isimler tarafından açıklanan TOKİ kura çekilişi, pek çok vatandaş için heyecana neden oldu.

TOKİ kura sonuçları, çekilişin gerçekleştirilmesinin hemen ardından sonuç sorgulama sistemine yüklenmeye başlanacak. TOKİ kura sonuçları, çekilişe katılan vatandaşlar tarafından TC Kimlik Numarası aracılığıyla kolayca öğrenilebilecek.

TOKİ KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?  
TOKİ kura sonuçları, çekilişin tamamlanmasının ardından, aksilik olmaması halinde aynı günün akşamında erişime açılmaktadır. Kuraya katılan vatandaşlar,

TC Kimlik Numarası ile sonuçları Toplu Konut İdaresi'nin belirlediği sistem üzerinden kolayca sorgulayabilecek. 

TOKİ kura sonuçlarının 28 Şubat tarihine kadar açıklanmış olması bekleniyor.

TOKİ KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANIR? 

TOKİ kura sonuçları için bu yıl E-Devlet entegrasyonu sağlanmaz ise sonuçlar kurumun resmi internet üzerinden sorgulanabilecek. TOKİ kura sonuçları kurumun resmi internet sitesi üzerinde yer alan sorgulama motoru aracılığıyla TC Kimlik Numarası girilerek görüntülenebilecek.

 
TAKSİT ARTIŞLARI NASIL HESAPLANACAK? 

Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olanına göre artırılmaktadır. İlk dönemsel artış, satış duyurularında İdare tarafından ilan edilmektedir.

ALINAN KONUTTA OTURULMADIĞI TAKDİRDE NE OLUR? 

Alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilmektedir.

 
BAŞVURUDAN VAZGEÇENLER ÜCRETLERİNİ ALABİLİYOR MU? 

Haklarınız iptal edilir. Başvuru bedeli ödeyenlere bu bedel geri ödenir. Ancak, talep örgütlenmesi çerçevesindeki uygulamalarda ihale işlemleri talebe göre başlatılacağı için başvuruda bulunduktan sonra vazgeçenlere başvuru bedeli geri ödenmemektedir. Yine talebin fazla olduğu bazı projelerde de vazgeçenlere başvuru bedelinin geri ödenmeyeceğine dair hüküm sözleşmeye konulabilmektedir.
 

Editör: TE Bilişim