Aile Akademisiyle Veliler Bilinçlendiriliyor 
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Süleymanhacı İlkokulundan veli- okul iş birliğine yönelik örnek çalışmanın açılış programına katıldı.
Süleymanhacı İlkokulunda gerçekleştirilen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Süleymanhacı Köy Muhtarı Ali Mor, Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Tok, okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler katıldı. 
Uygulanacak aile akademisi eğitimlerine ilişkin bilgiler veren Süleymanhacı İlkokulu Müdürü Metin Yılmaz, 36 öğrenci velisine yönelik 11 hafta boyunca alanında uzman öğretmenlerin vereceği eğitimlerle kişisel gelişimden, aile içi iletişime, öfke kontrolünden mahremiyet eğitimine kadar farklı konularda bilgilendirmeler yapılacağını ve veli okul iş birliğinin kuvvetlendirileceğini ifade etti.
“Aile akademisi aile içi iletişimi kuvvetlendirecek bir çalışma olacak”
Programın açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan velilerle bir araya gelmek, onlarla aynı hedef doğrultusunda hareket etmek için velilere yönelik güzel bir eğitim programının oluşturulduğunu söyledi. İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “Öğrencilerimizin eğitim hayatında anne ve babanın önemli bir yeri var. Velilerimizin bilinçlendirilmesi noktasında okulumuzun başlatmış olduğu aile akademisi aile içi iletişimi kuvvetlendirecek bir çalışma olacak” ifadelerini kullandı. 
“Çocuklarımızı doğru bir eğitimle dijital çağa entegre edebilmeliyiz”
Çocuklarımız artık dijital bir çağda yaşıyorlar diyen Mehmet Çalışkan, “Dijital çağı köyden kente herkes iliklerine kadar yaşıyor. Önemli olan bu çağda çocuklarımızı doğru bir eğitimle entegre edebilmek ve onlarla doğru bir iletişim kurabilmektir. Doğru bir iletişim için çocuklarımızı iyi tanımamız gerekir. Çocuklarınızı tanımanın en iyi yolu da öğretmenlerimizden geçer. Bu çalışmamız bir süreç ve bu süreç içinde çocuklarımızla doğru iletişim kurmanın metotları ve yolları anlatılacak” dedi. 
“Bizim derdimiz çocuklarımıza ve torunlarımıza güzel bir miras bırakabilmektir”
Öğrencilerin akademik başarısının yanında milli ve manevi değerlere sahip çıkacak bireyler olarak yetişmesinde veli ve öğretmen iş birliğinin önemine işaret eden İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “İdareci ve öğretmenler olarak bizler öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi için mücadele etmekle mükellefiz ve bu konuda sizlerin desteğini alırsak gücümüze güç katarız.  Biz geldik, gidiyoruz. Bizim derdimiz çocuklarımıza ve torunlarımıza güzel bir miras bırakabilmektir. Bu konuda herkesin el birliğiyle mücadele etmesi gerekiyor. Yapmış olduğu örnek çalışmalardan dolayı Süleymanhacı İlkokulu yönetici ve öğretmelerine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. 
Ardından sınıfları gezen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan öğrencilerle bir süre sohbet etti. Program günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi. 
Mesudiye köyünde bulunan Mesudiye İlkokuluna da sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan öğrencilerin sınıfına misafir oldu. Öğrencilerle yakından ilgilenen Çalışkan, onlarla bir süre sohbet etti. 
 

Editör: TE Bilişim